Hódmezővásárhelyi FC – Nagyszénás SE

vs

Részletek

Előzetes

Július 18-án a Békés megyei élvonalba frissen feljutó Nagyszénás SE lesz a Hódmezővásárhelyi FC vendége az újabb edzőmérkőzésen.

A Vásárhely eddig két edzőmeccsen van túl, a szintén NB III-ra készülő Szeged Grosics Akadémia ellen 4-0-s vereséget szenvedett a Szűcs csapat, legutóbb pedig Kiskunfélegyházán sikerült ikszelni.

A Nagyszénás július 11-én játszotta első edző meccsét, akkor a Békés megyei III. osztályban szereplő Gádorost sikerült 8-3 arányban verni, majd július 14-én a Boér-legények a megye kettes Csabacsüddel mérkőztek és nyertek 2-0-ra.

Ez történt

A vásárhelyiek kezdték jobban a mérkőzést, többet birtokolták a labdát a piros mezben játszó hazaiak, a fölény pedig bő negyedórányi játék után Geiger Norbert révén góllá is érett. Geiger egyedül indult meg és csak hamar a tizenhatoson belülre tört, majd a kapuba lőtt. Üröm az örömben, hogy a játékos nem sokkal később megsérült és cserélni kellett.

Percekkel később Szabó Márk volt agilis, labdát szerzett és Gyüre Leventének passzolt, aki a próbázó Kovács Zsoltnak továbbította a játékszert, aki közelről kilőtte a rövidet és tovább hizlalta a vásárhelyi vezetést. A játékrészben pedig Szabó egy gólpasszt is kiosztotta, a jobb oldalról Vass András passzolt középre, aki nem teketóriázott, a léc alá vágta a labdát.

3 gólos előnnyel fordulhatott a HFC, a második félidőben pedig javarészt teljesen új felállásban érkezett a gárda. Eleinte a Nagyszénás volt a kezdeményezőbb, össze is jött nekik a szépítés. A piros mezesek azonban gyorsan összekapták magukat, leginkább a jobb oldal és Bürgés Balázs elfutásai voltak veszélyesek – egy alkalommal Bódai Dániel érkezett közepén és góllal zárta az akciót, percekkel később pedig hasonló volt a szituáció, ám a szénásiak részéről Füredi Szabolcs még időben a labda útjába tudott állni.

A jobb szél azonban továbbra is nagyon aktív volt, a következő alkalommal Bürgésnek egyedül sikerült befejeznie a támadást, a tizenhatoson belülre tört, majd a kapura küldte a labdát – kicsivel később pedig a csereként beállt Mohácsi Ozmin szolgálta ki tökéletesen a társát, Bürgés emelése nem sokkal, de mellé ment.

A játékrész utolsó említésre méltó vásárhelyi momentumában újfent benne volt Bürgés lába, akkor Katona György jött közepén és ő sem hibázott.

A 6-1 viszont még nem a vége volt, a nagyszénás 10 perccel a vége előtt tovább kozmetikázta az eredményt.

Felkészülési mérkőzésen

Hódmezővásárhelyi FC – Nagyszénás SE 6-2 (3-0)

HFC: Krnács – Jankelic, Huszár, Tóth J., Mezei, Szabó Cs., Szabó M., Vass A., Geiger, Hrabovszki, Kovács Zs. Játszott még: Varga G. – Szőke Á., Darida, Szántó, Rau, Siber, Bürgés, Gyüre, Bartyik R., Bódai, Kecskeméti, Mohácsi, Katona Gy. Edző: Szűcs Róbert.

Szűcs Róbert: „Láttam a mai meccsen jó dolgokat, de látszik, hogy még nem kezdtük el a frissítést. Sok munkára lesz még szükség. 14-15-en távoztak, a fiatalokkal együtt most ugyanennyi embert kellene csapattá gyúrni. Ez időbe fog telni. Számszerűen jól néz ki az eredmény, de azért sok hiányosság kijött, ezeket a hétvégén próbáljuk tovább javítani. Ennek ellenére ez a szezonkezdet ugrás lesz az ismeretlenbe, még csak keret van, de sok helyen lyukas a dolog. Alakulunk, alakulunk, de nagyon nehéz lesz.”

Forrás: oldalvonal.hu

Részletek

Közzétéve Időpont Bajnokság Szezon
2018-07-18 18:00 Nyári felkészülési meccsek 2018/2019

Helyszín

Hódmezővásárhely, városi stadion
Hódmezővásárhely, Szabadság tér 66, 6800 Magyarország

Eredmények

CsapatElső félidőMásodik félidőGól
HFC336
NSE022

Author: Szeri Csaba