Képzés/Nevelés

Képzési célunk

Minél több, minél jobban képzett gyereket (csapatot) szeretnénk adni a magyar labdarúgás, minél magasabb szintjére.

Nevelési célunk

Minden gyerekből egészséges és becsületes sportembert szeretnénk nevelni.

Képzési elveink

Edzéseken az életkori sajátosságoknak megfelelő korosztályos képzés és nevelés alapján dolgozunk. Ez azt jelenti, hogy figyelembe vesszük az adott korosztály élettani, biológiai és pszichés jellemzőit, lehetőségeit, és így a megfelelő életkorban a megfelelő képességet fejlesztjük a megfelelő módon.

 • edzéseken a mozgáskoordinációra és labdára helyezett hangsúly
 • sok gyakorlás mellett is előtérbe helyezett játékosság
 • külön kapusedzés és kiscsoportos egyéni képzés lehetősége
 • gyerekekben gondolkozás és nem csak csapatokban.
 • a mérkőzés nem a képzés célja, hanem csak eszköze
 • 12-14 éves korban a kiemelkedő tehetségek nagy egyesületekhez irányítása

Nevelési elveink

Tény, hogy kevés gyerekből lesz csak híres labdarúgó, viszont a sportág a jellegéből fakadóan alkalmas arra, hogy olyan emberi tulajdonságokat fejlesszünk általa, mint az önfegyelem, becsületesség, közösségi gondolkodás. Ezért az edzőinknek kiemelt feladata, hogy értelmes, pozitív gondolkodású és becsületes gyerekeket formáljanak a csapatukban sportoló minden játékosból.

 • arculat kiemelt szerepe
 • közösségi és erkölcsi nevelés elsődlegessége
 • tanulás és sport összeegyeztetése
 • határozottság, következetesség és türelem a gyerekekkel szemben
 • a korosztálynak megfelelő hangnem használata
 • sok bíztatás, bátorítás, dicséret a gyakorlások alatt
 • fegyelmezett, de szorongás nélküli edzéslégkör

Mérkőzések

Egyesületünk a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében szerepel. Résztvevői vagyunk a Bozsik Programnak, nagyobb csapataink MLSZ és CSLSZ bajnokságokban és országos bajnokságokban szerepelnek. Csapataink rendszeresen részt vesznek vidéki és külföldi utánpótlás tornákon, rendezvényeken.

Továbblépés lehetősége

Azokat a gyerekeket, akik tehetségesek, és motivációt éreznek az élsportra, 12-14 éves korukban nagy egyesületekhez irányítjuk. Már számos nálunk nevelkedett játékossal találkozhatunk első osztályú egyesületeknél is. A nálunk maradó játékosok az egyesület Felnőtt csapatában folytathatják a sportolást.

Az HFC háttér

Az egyesületünk  célja kettős: egyrészt sportolni, másrészt sportolási lehetőséget nyújtani szervezett keretek közt minden korosztálynak..A HFC ovifocitól egészen a felnőtt sportig minden korosztállyal foglalkozik. A klub nagyon nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésre. A foci nagyon népszerű a gyerekek körében, a létszám évről évre nő és egyre több ovis és kisiskolás kapcsolódik be a minden napos munkába. A rengeteg ifjú labdarúgó palánta között akadtak igazi tehetségek és kevésbé ügyesek is. A célunk az, hogy mindenkinek lehetőséget biztosítsunk a foci tanulásához. Néhány év után azonban eljutottunk odáig, hogy a délutáni sportcsoportjainkban már több kisebb korosztályban A és B korosztályos csapatot is működtetünk. 2000-ben beindítottuk a középiskolai sportosztályos képzésünket és 2016 óta általános iskolás labdarúgó osztályt szervezünk. Így óvodától egészen középiskola végéig a gyerekek szervezett keretek között tanulhatnak, edzhetnek, versenyezhetnek. Több éve a felnőtt csapatunk mellett fiatalokból álló 2. számú felnőtt csapatot is működtetünk, ezzel megkönnyítve a felnőtt sportba történő beintegrálást.

Jelenleg egyesületünk különböző sportcsoportjaiban már több mint 350 gyermek ismerkedik a labdarúgással, egységes képzési elvek alapján, kulturált körülmények között. A HFC országos szinten is elismert utánpótlás műhely lett.

Hódmezővásárhelyi BOZSIK intézményi program – a mennyiségi bázisunk

A Bozsik intézményi program révén szervezett keretek között összefogjuk az óvodai és iskolai labdarúgást a városban Ez a nyílt programunk jelenleg 13 óvodában és 14 iskolában működik. Fiúk és lányok vegyesen, hetente kétszer a saját óvodájukban / iskolájukban vesznek részt egy sokoldalú játékos alapozó foglalkozáson. A programból a tehetséges gyerekek az HFC korosztályos labdarúgó csapataiba kerülhetnek.

HFC – „a válogatott” A csapat

A HFC kiemelt korosztályos csapataiba kerülő tehetségek már, mint egy válogatott, emelt edzésszámmal, egyesületi szinten, igazolt játékosként fejlődhetnek és versenyezhetnek tovább. Ezek a csapataink az edzések mellett korosztályos bajnokságokban versenyeznek, valamint rendszeresen szerepelnek vidéki és külföldi tornákon, kupákon, rendezvényeken.

HFC LKJ csapatok B csapat

Az UFC Lurkó, Kölyök, és Junior csapatok az egyesület nyílt csapatai, ahová mindenkit szeretettel várunk, képzettségtől függetlenül.

Azok a gyerekek járnak ide akik:

 • Be szeretnének kerülni az HFC A csapataiba, de még nem elég érettek rá.
 • Akik csak örömfocizni akarnak hétvégi versenyek nélkül.
 • Akik talán nem olyan jó adottságokkal rendelkeznek, de szeretnének egyesületben focizni.

Továbblépés

Az igazán tehetséges gyerekeknek 12-14 éves korban segítjük a felvevő nagy egyesületekhez kerülést, ahol a labdarúgó karrierjüket folytathatják.

A labdarúgás a világ legnépszerűbb és legnagyszerűbb sportjátéka. Hisszük, hogy lelkiismeretes és türelmes nevelő munkánkkal hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a gyerekekből becsületes és egészséges sportemberek valljanak.

HAJRÁ HFC!!!