Jól szerepeltek a megyében fiataljaink

A megyei korosztályos bajnokságokban remek hétvégét futottak a mienk. Az U19-es, U16-os és U14-es csapatunk is győzelmet szereztek.

football. The ball flies into the net gate

A megyei U19-es bajnokságban szereplő fiataljaink Csongrádon szerepeltek az elmúlt hétvégén. A csapata továbbra is meg tudta őrizni veretlenségét, igaz ez alkalommal „csak” három góllal vágtak többet a mieink.

Bacsa Zsolt tizenhárom játékost vitt magával Csongrádra, ám a játékosok azonban a jól sikerült második félidőnek köszönhetően ismét három pontot szereztek.

A gólgyártást Ambruzs Erik kezdte meg, de a vezetés adta öröm csak bő 10 percig tartott, ekkor ugyanis válaszolni tudott a Csongrád. Hegedűs Áron góljával aztán ismét növelte előnyét a HFC, ám pár minutummal később erre is volt válasza a hazaiaknak.

A fordulás után azonban már csak vásárhelyi gólok születtek. Előbb Balog Krisztián vette be Sós Martin kapuját majd bő 10 perc alatt két újabb HFC gól is született. Előbb Ambruzs Erik majd Ökrös Csaba talált be.

Ezzel a csapat továbbra is 100%-os, igaz a bajnokságban az Algyő is hasonló mérleggel rendelkezik, az első helyen azonban a mieink állnak, jobb gólkülönbségüknek köszönhetően.

Csongrád megyei U19 bajnokság ’A’, 6. forduló

Csongrád TSE – Hódmezővásárhelyi FC 2-5 (2-2)

Csongrád: Sós, Kordás, Horváth, Kanász-Nagy, Szőrfi, Surányi, Debreczeni, Kiss, Berkes, Horváth Mácsai
Csere: Nagy, Tóth, Horváth R., Horváth-Varga, Havasi Vezetőedző: Papp Zoltán

HFC: Kovács, Nagy, Biró, Pálinkó, Balog, Siber, Ökrös, Hegedűs, Gyürki, Ambruzs, Mike
Csere: Almási, Rácz Vezetőedző: Bacsa Zsolt

Gólszerzők: Horváth, Mácsai illetve Ambruzs (2), Hegedűs, Balog, Ökrös

Az U16-os bajnokságban szereplő csapatunk Kiszomborra volt hivatalos. A fiúk nem is igazán finomkodtak, gyorsan elkezdték lehengerelni a házigazdákat. Győrfi Dominik számára negyedóra sem kellett arra, hogy mesternégyest szerezzen. Viszont Izsold Dániel sem akart lemaradni, a félidei lefújás előtt ő is berámolt egy négyest Szépe Martin kapujába.

A fordulás után Rostás Roland érkezett egy újabb mesterhármassal, de a játékidő során Trepák Péter, Gaudi Ádám és Marjai Imre is gólt szereztek, sőt Izsold is továbbnövelte saját maga és a csapat góljainak számát.

Ezzel szemben a Kiszombor mindösszesen két alkalommal tudta bevenni Tóth Márk kapuját. Gólkülönbség javító győzelem lett a vége.

Csongrád megyei U16 ’A’, 4. forduló

Kiszombor KSK – Hódmezővásárhelyi FC 2-15 (0-8)

Kiszombor: Szépe, Kolompár, Cseh, Kohajda, Németh, Szabó, Bernáth Cs., Restás, Nemes P., Nemes D., Bernáth R.

HFC: Tóth, Prozlik, Körömi, Faragó, Alarishi, Gaudi, Bán, Győrfi, Izsold, Marjai, Trepák
Csere: Friedl, Rostás

Gólszerzők: Nemes, Szabó illetve Izsold (5), Győrfi (4), Rostás (3), Trepák, Gaudi, Marjai

Huszár Lajos tanítványai, az U14-esek Makón vendégszerepeltek az elmúlt fordulóban. A csapatnak sikerült megőriznie veretlenségét.

A találkozó Czagány Bence góljával indult, majd alig 20 percet követően Polyák Milán következett. A fordulás után Czagány duplázott, Németh Dániel pedig feliratkozott a gólszerzők közé és habár ezt követően szépíteni tudott a Makó, már nem forgott veszélyben a három pont sorsa. Ráadásul végül maradt is a 4 gólos győzelem.

Csongrád megyei U14 ’C’, 3. forduló

Makó – Hódmezővásárhelyi FC 1-5 (0-2)

Makó: Varga, Mezei, Török, Szabó, Pulics, Fancsali, Károlyi, Juhász, Soós
Csere: Nagy, Erményi, Mészáros, Bordás, Szabados, Marczika

HFC: Bodré, Oroszvári, Németh, Horváth, Gandis, Lengyel, Polyák, Dombi, Czagány
Csere: Balázs, Tóth M., Dénes, Ocskó, Karácsonyi, Tóth N,, Balázs Vezetőedző: Huszár Lajos

Gólszerzők: Károlyi illetve Czagány (2), Németh, Polyák, Erményi (ög)

Author: Szeri Csaba