Pocsékul sikerült az NB III-as búcsú

Az elmúlt mérkőzéseken egészen jó formában játszott NB III-as felnőtt csapatunk, így a kiesés ellenére is a győzelem lebegett a szemünk előtt, a Szekszárd viszont alaposan borsot tört az orrunk alá.

Habár már a korábbi fordulókban eldőlt, hogy kieső helyen zárjuk a mostani szezont, amolyan utolsó szalmaszálként még igyekeztünk elérni a legjobb kieső helyet. Ez ugyanis a nyári időszakban, az esetleges visszalépésekkel számolva, akár a következő szezonra is NB III-as tagságot érhetett volna.

A Szekszárd elleni meccsen azonban nem várt vereséget szenvedtünk. A biztos bennmaradás fényében az ember azt gondolhatta volna, hogy a Szekszárd talán kevésbé lesz feltüzelve. Talán a találkozó elején is így tűnt, az első komolyabb helyzet ugyan a vendégek nevéhez fűződött, mégsem tűntek igazán harapósnak. Igaz ez a játék ez alkalommal a Vásárhelyt sem jellemezte, igazán komoly helyzetet nem sikerült kialakítani. Ráadásul félóra játék után Lékó Roland tudott ügyesen kibújni a védők között és megszerezte a vezetést.

Láttunk már ilyet, talán nem is estünk kétségbe, igaz a nyomás ellenére sem sikerült egyenlíteni.

A fordulás után Szűcs Róbert kettős cserével igyekezett frissíteni a csapatot, ám csak hamar újabb gólt kaptunk, Hegedűs Márk volt szemfüles és járt túl mindenki eszén.

A második gól érezhetően megfogta a csapatot, ráadásul harapóssá tette a Szekszárdot.

Az 57. percben a vendégek egyik csatára kapott jó labdát. Kicsit hosszan tolta meg a tizenhatoson belül, Krnács Richárd pedig úgy tűnt először a labdát ütötte el, de kétségtelenül a csatárral is találkozott. Somogyi Sára játékvezető büntetőt ítélt, ami talán szigorú, de mégis adható ítéletnek tűnt. Fejes Péter állt a labda mögé és nem hibázott.

A hajrára pedig végkép felőrültek minket a vendégek, Fejes, Budai és Arena is betalált, így szezonbeli legsúlyosabb vereségét szenvedte el a csapat.

NB III Közép csoport, 30. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Szekszárdi UFC 0-6 (0-1)

HFC: Krnács, Jankelic, Tóth, Huszár, Szabó Cs., Bódai, Hrabovszki, Mezei, Katona, Vass, Povázsai
Csere: Varga, Szabó M., Darida, Rau, Besztercei, Rácz, Balogh
Edző: Szűcs Róbert

Szekszárd: Lékai S., Füredi, Turi, Fejes, Lékó R., Márton, Arena, Dudás, Kvanduk, Budai, Hegedűs
Csere: Szűcs, Károly, Tóth, Dombi, Rácz, Csigi, Juhász
Edző: Dienes Pál

Author: Szeri Csaba