Nem termett pont Szolnokon

U14-es és U15-ös csapatunk hétközi meccset játszott Szolnokon. Sajnos pontot egyik korosztály sem tudott szerezni.

Az előzetes várakozások alapján úgy tűnt, hogy a pontszerzésre az U14-eseknek lehet sanszuk a Szolnok ellen. A fiatalok kiélezett csatában azonban végül alulmaradtak. Az első játékrész hajrájában és a második legelején tudott egy-egy gólt szerezni a hazai alakulat, ezek a gólok pedig a három pont sorsát is eldöntötték. A bajnokság viszont még meglehetősen hosszú, a dobogós helyekért még izgalmas összecsapásokra lehet számítani.

MLSZ U14 II. osztály, Dél-keleti csoport, 9. forduló

Szolnoki MÁV UP FC – Hódmezővásárhelyi FC 2-0 (1-0)

HFC: Hegyes, Márton, Tisza, Duray, Hajduk, Buzás, Orovecz, Török, Benk, Patkós, Döme
Csere: Kocsis, Marton, Győri, Maczelka, Csendes
Edző: Bacsa Zsolt

Nyilatkozat: “Nehéz mit mondanom ezután a mérkőzés után. Aki látta a meccset láthatta, hogy a mi csapatunk mennyivel előrébb jár játéktudásban, mint az ellenfél. A szolnoki csapat két akcelerált játékosa ellen, és a hazaiakat támogató játékvezetői hármas ellen ma nem tudtunk mit tenni. Vallom, hogy ebben a korban nem az eredmény a lényeges, hanem az, hogy a felnőttkorra olyan labdarúgókat neveljünk, akik megállják majd a helyüket a felnőtt világban. Biztos vagyok benne, hogy a mi csapatunkból több ilyen játékos fog kikerülni, mint egy olyan csapatból, amelyik az egész mérkőzés folyamán arra rúgta a labdát, amerre az orra állt. Azonban az is igaz, hogy ezt a játékot gólra játsszák, amiben ma a hazaiak jobbak voltak.”

Az U15-ösök sokkal nehezebb mérkőzésre számíthattak, hiszen a fiatalok még első győzelmükre vadásznak, azt pedig sejteni lehetett, hogy a Szolnok ellen ezt nem lesz könnyű megszerezni. A várakozások be is igazolódtak, a hazai csapat egészen magabiztos győzelmet aratott ezen a találkozón.

MLSZ U15 II. osztály, Dél-keleti csoport, 9. forduló

Szolnoki MÁV UP FC – Hódmezővásárhelyi FC 9-0 (4-0)

HFC: Tóth, Balázs, Schneider, Herczeg, Késmárki, Szántó, Zsigmond, Varsányi, Nagy, Tatár, Rózsa
Csere: Németh, Balázs
Edző: Bánfi Edvin

Author: Szeri Csaba