Pontosztozkodás a megyei derbin

1-1-es döntetlent játszott hétvégén Makón a megyei élvonalban szereplő csapatunk.

Kiélezett és látványos derbire lehetett számítani szombaton a megyei élvonalban szereplő Makó – Hódmezővásárhely párharcon. A találkozó pedig a várakozások szerint alakult. Két jó erőkből álló alakulat ugrott egymásnak, de semmiképpen nem ész nélkül, hiszen mind a két csapat számára rendkívül fontos volt a mérkőzés. Kiegyenlített játékot hozott az első 10 perc, majd inkább a makóiak kerültek helyzetekbe, az első félidő másik felében viszont már előttünk is adódtak komoly lehetőség, gólt azonban nem hozott az első 45 perc.

A fordulás után a vásárhelyiek jöttek ki jobban az öltözőből, ez újabb helyzetekben mutatkozott meg, több alkalommal is közel kerültünk a gólhoz. A 66. percben aztán megtört a jég. Bata lépett meg a labdával, a tizenhatoson belülre terelte a játékszert, majd a hosszúra ívelt, ahol Bürgés érkezett és vágta a léc alá.

Örömünk azonban nem tartott sokáig. Egy szögletet követően a hazaiak részéről Seres érkezett jól, igaz lövése nem volt tökéletes, legalábbis úgy tűnt nem így akarta eltalálni, ám pechünkre mégis a ketrecbe került a laszti.

A hátralevő bő 20 perc további helyzeteket hozott egyik és másik oldalon is. Koncz révén kapufáig jutottunk, de újabb gólt már nem szereztünk. Szerencsére a hazaiak sem, így osztozkodtunk a pontokon.

A Szegedi VSE nyerni tudta hétvégi meccsét, így 28 ponttal vezetik a tabellát, utánuk a Makó következik 26 egységgel, majd mi 25 ponttal.

Csongrád megyei I. osztály, 12. forduló

Makó FC – Hódmezővásárhelyi FC 1-1 (0-0)

HFC: Kandó, Tóth, Huszár, Bódai, Bata, Koncz, Darida, Mezei, Gyüre, Povázsai, Bürgés
Csere: Kovács, Rau, Mohácsi, Bartyik, Győrfi, Kiss, Rácz
Edző: Szűcs Róbert

Gólszerzők: Seres ill. Bürgés

Nyilatkozat: “Remekül működött a taktikánk. Minden átérezte a mérkőzés súlyát, mindenki a maximumot nyújtotta. Megszereztük a vezetést, kár hogy perceken belül történt egy blokk, elaludtunk és gólt kaptunk. A minimum elvárást ennek ellenére teljesítettük, de győzni szerettünk volna. Minden megvolt ehhez, működött a játék, az erőnlét, gyorsabbak és erősebbek voltunk. Talán az hiányzott, hogy a játékosok tényleg elhiggyék, hogy nyerni tudunk. Szégyenkeznünk nem kell, a bajnokság szempontjából ez nem egy rossz eredmény.”

Author: Szeri Csaba