Rendkívül lelkesek a HFC-s lányok!

Az elmúlt hetekben a Hódmezővásárhelyi FC leányzói is belevetették magukat a közös munkában. Az edzéseken már a játékos fontos szerepet kap, a lányok pedig annyira lelkesek, hogy jó eséllyel a nyári időszakban sem pihennek a tréningek.

Ahogy minden korosztályos csapatunk esetében, úgy a lányoknál is az online edzésekről szólt minden márciusban és áprilisban.  A cél az volt, hogy a csapat tagjai edzésben maradjanak és szinten tartsák magukat. Kéthetes bontásban kapták a feladatokat, amelyekhez videó segítség is járt.

„Ezek az edzések, olyan technikai jellegű gyakorlatokból álltak, amit egy labdával otthon is könnyeden el tudtak végezni. Valamint volt egy kis erősítő és futó rész benne” – fogalmazott Mucsi Dénes edző.

Májusban azonban megkezdődhetett a közös munka, az elmúlt hetekben pedig már nem csak az egyéni képességek fejlesztésére, hanem a valódi közös munkára, a várva várt játékra is lehetőség nyílt.

„Mindenki nagyon várta már a közös munkát. Május elejétől elkezdtük az edzéseket, a szigorú szabályok betartása mellett, az első néhány hét a megfelelő távolságok betartásával az egyéni képesség fejlesztésről szólt. Az utóbbi két hétben viszont már visszaálltunk a rendes edzésekre, így már játszhattunk is, ami a legjobban hiányzott a lányoknak” – tette hozzá Dénes.

A játékosok rendkívül motiváltak, hiszen a jelenlegi elképzelések szerint a nyári időszakban sem szünetelnek majd a közös edzések, hiszen a többhetes szünetet követően a lányok nagyon örülnek annak, hogy ismét együtt edzhetnek és annyira lelkesek, hogy egyelőre hallani sem akarnak arról, hogy a nyári időszakban ismét elmaradjanak a tréningek.

Az edzésekbe néhány új tag is bekapcsolódott, a lányoknak pedig erre egész évben van lehetőségük, hiszen a toborzás folyamatos, a célunk, hogy ezen a téren is növeljük a tömegbázist. A tervek szerint, ha a minimális létszám összejönne, akkor egy óvodásokból-kisiskolásokból álló csapatot is összeállítanánk. Márciusban a Bozsik Program kapcsán ezen korosztályokban is megkezdődött a lányok toborzása, ám a koronavírus helyzet miatt, akkor ez a munka hamar véget kellett, hogy érjen. Ennek ellenére bízunk benne, hogy a tervek a közeljövőben valósággá válhatnak és a női szakosztályunk egy igazán fiatal csapat képzését is elindíthatja.

Author: Szeri Csaba