A hajrában fordított a Dabas

Szombaton a Dabas volt a vendég a városi stadionban, az NB III-as labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában.

Igazán nehéz mérkőzésre számíthatott a Hódmezővásárhelyi FC szombaton, hiszen a bajnoki címért bejelentkező Dabas volt a vendég. A Pest megyeiek rendre jól szerepelnek a bajnokságban, most ráadásul abszolút az élmezőnyhöz tartoznak – az pedig be is bizonyosodott a mérkőzésen, hogy ez nem véletlen.

Jó és erős csapat benyomását keltették, ám az elején mégis a HFC számára jött ki jól a lépés. Egy jobb oldalon elvitt labdát sikerült középre ívelni a labdát, ahol Bata Kristóf érkezett nagyszerűen és hibátlanul fejelt a hosszúba.

A folytatás a mezőnyben hozott inkább küzdelmet, a labda inkább a vendégeknél volt többet, de a vásárhelyi védelem többnyire jól vizsgázott. A találkozó alapvetően kevés helyzetet hozott, a hazaiak előtt komolyabb lehetőségek nem adódtak, ám a dabasiak fölénye is inkább labdabirtoklásban mutatkozott meg, mintsem helyzetekben. Ahogy pörgött a játékidő a tempót mégis a vendégek bírták jobban, a mieink kicsit fáradtak, amit a 80. percben Vladul Stefan ki is használt, jól csapott le a középre érkező labdára és Kandó Zsombor kapujába továbbította a játékszert.

Ennek ellenére úgy tűnt, hogy az egy pont meglehet, amit meg is érdemelt volna a mindvégig küzdő hazai alakulat, a lefújás előtti percekben azonban furcsa jelenetsor játszódott le. A vásárhelyi tizenhatoson belül pörgött fel a labda, amire Tóth József és egy ellenfele is felugrott, négyesünk elfejelt és úgy tűnt folyhat tovább a játék. A dabasi támadó ugyan felordított, de úgy tűnt nem esett szabálytalanság, ám öt másodperc múlva mégis harsant Katona Balázs sípja, aki a róla elnevezett szigorral visszafújta a korábbi szituációt és büntetőt ítélt. A döntés nem tűnt jogosnak, a sípok mestere viszont tántoríthatatlan volt, a korábbi dabasi gólszerző állt a labda mögé és értékesítette az adódó lehetőséget. A 94. percben szerzett góllal, így nyertek a vendégek.

NB III Közép csoport, 18. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – FC Dabas 1-2 (1-0)

HFC: Kandó, Zahorán, Tóth, Huszár, Gyüre, Orovecz, Bata, Mezei, Ludánszki, Forró, Pleszkán
Csere: Weszelovszky, Darida, Koncz, Bartyik, Becsek, Rau
Edző: Kandó Róbert

Gólszerzők: Bata illetve Stefan (2)

Nyilatkozat: „Büszke vagyok a srácokra, mert küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak. Az is bebizonyosodott, hogy még többet kell dolgoznunk, ,hogy a tabella élén álló csapatok ellen is sikeresek legyünk. Sajnálom, hogy egy ilyen góllal, egy nem jogos büntetővel vesztettük el a mérkőzést.”

Fotó: archív

Author: Szeri Csaba