A Szeged-Csanád Grosics Akadémiával gyakoroltunk

Lejátszotta első edzőmeccsét a Hódmezővásárhelyi FC.

Csapatunk az NB II-re készülő Szeged-Csanád Grosics Akadémiával mérkőzött szerdán. Habár akadtak jó periódusaink, az osztálykülönbség megmutatkozott, a Tisza-partiak végül 6-0-ra nyerték meg a gyakorlást. A meccset követően Antal Krisztián vezetőedzőnket kérdeztük.

Hogyan értékeled az első felkészülési meccsünket?

Egy szoros eredmény elérésben gondolkoztunk. Az első félidő azt gondolom, hogy rendben volt, amit kértem a csapattól azt teljesítették. Kaptunk két elkerülhető gólt, de támadásban azért nekünk is volt gólszerzési lehetőségünk, habár ezek kimaradtak. A második félidőben a komplett védelmet kicseréltem, majd volt egy ötperces rövidzárlatunk, amikor kaptunk három gólt, az borzasztóan nem tetszett. Aztán próbáltuk rendezni a sorokat, de olyan minőségbeli különbség volt az ellenfél javára, mind játékban, mind színvonalban vagy képességekben, hogy ezt nem tudtuk tartani. Nagyon beszorultunk. Ebben az időszakban sok fiatal játékos is lehetőséget kapott, akár a saját utánpótlásunkból, akár a próbajátékosok is játszottak. A szerkezetünk nem úgy nézett ki, ahogy az elvárható lett volna. Viszont felkészülési mérkőzésről van szó, ezekből a hibáktól még tudunk tanulni és fejlődhetünk. Még a felkészülés elején járunk, ilyenkor mutatkozik meg, hogy milyen területeken kell javulnunk.

Milyen a felkészülés eleje? Hogy értékelnéd az eddig elvégzett munkát?

Múlt héten szerdán kezdtük a felkészülést. Azt egy ráhangoló hétnek nevezném, a játékosok azt megelőzően egy 3,5 hetes szünetet kaptak, ekkor külön edzésprogramot nem adtam nekik, de azért jeleztük, hogy futóprogrammal mindenki készüljön. Eltérő állapotban tértünk vissza, így az előző hét arról szólt, hogy ismét felvegyük a ritmust. Hétfőtől pedig nagyon komoly munka vette kezdetét. Az erőnléti edzésektől kezdve, a taktikai munkáig, a futó részeken át. A Szeged elleni mérkőzésen ez látszott is, meg voltak fogva a játékosok. Ennek van most itt az ideje. Nekünk fontos, hogy az erőállapot magas szinten legyen. Ezen a héten hétből hatszor foglalkoztatva vannak és lesznek a játékosok.

Azt már lehet tudni, hogy a keret miként alakulhat?

Több távozónk is lesz, de neveket még nem szeretnék mondani. Próbáljuk a keretet frissíteni és olyan játékosokat igazolni, akik a segítségünkre tudnak lenni, akik esetleg magasabb szinten is játszottak vagy az NB III élmezőnyében is szerepeltek már korábban. Szeretnénk a tabellán fentebb lépni, a 10. helynél előrébb végeznénk. Ez még képlékeny, sok minden függ az igazolásoktól. Próbajátékosaink már vannak, és azt gondolom, hogy közülük vannak, akik már mutattak magukból olyan képességet, ami alapján segítségünkre lehetnek. Az elkövetkezendő egy-két héten belül szeretném, ha kialakulni a keretünk.

Author: Szeri Csaba