100%-os hazai mérleg

Hódmezővásárhelyi FC–Szolnoki MÁV FC 2–0 (1-0)

Remekül indítottuk a találkozót, ugyanis a középkezdés után, labdatartást követően Zabari iramodott meg a bal szélen és adott be középre, Pesuth a kapott labdát kiforgatta jobbra, ahol Orosz Márk érkezett és éles szögből lőtte ki a hosszút. Ezzel megszerezte csapata számára a vezető találatot és az első gólját a bajnokságban. A félidőben Irmesnek még akadt komoly lehetősége, de nem sikerült gólra váltani. Magabiztos labdabirtoklás folyt a pályán viszont pontatlanok voltunk a Szolnok kapuja előtt így 1-0-ás hazai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A fordulást követően a szolnokiak átvették a meccs irányítását, viszont elfutásaik nem jelentettek komoly veszélyt, ugyanis védelmünk a helyén volt. A frissítés után Tapiska lódult meg középen, de a meccslabdát a vendég kapus védeni tudta. A 83. percben egy támadás eredményeként Povázsai harcolt ki egy szabadrúgást az oldalvonal mellett. A pontrúgáshoz Szabó állt oda és tekert középre, de a vendégek tisztázni tudtak. A kirúgott labdát Zabari egyből visszafejelte a kapu előterébe, ahol Barta lekészített Bata Kristóf pedig egy-két cselt követően a kapuba juttatta a játékszert, ezzel állította be a 2-0-ás végeredményt.

Hódmezővásárhely, Hódmezővásárhelyi Városi Stadion

NB III. Közép csoport 12. forduló.

Vezette: Muhari Gergő (Czeglédi, Kovács II.).

HFC:

Deczki – Orosz M., Molnár B., Hunya, Zabari, Hegedűs M. (Povázsai, 63.), Szabó, Schildkraut (Barta, 63.), Bata (Vastag R., 86.), Pesuth (Fődi Zs., 75.), Irmes (Tapiska, 63.).

Edző: Antal Krisztián.

Szolnok:

Csáki – Tisza, Rokszin, Nádházi, Gohér, Lakatos (Iván M., 68.), Dudok (Lengyel, 34.), Pelles (Antal, 58.), Tömösvári, Kópis, Földi.

Edző: Romanek János.

Gól: Orosz (1.), Bata (83.).

Nyilatkozat: Azt gondolom, hogy a második félidőben voltunk leginkább nehezek, az első félidőben jól játszottunk, támadásban abszolút az ellenfelünk fölé tudtunk nőni. A korai gól további önbizalmat adott a játékképéhez, ezt a meccset már az első félidőben le lehetett volna zárni. Készültünk arra, hogy a Szolnok a második félidőben nagy erőket fog mozgósítani annak érdekében, hogy kiegyenlítsen, nagyon nehéz dolgunk volt, mert fölénk tudtak nőni a második játékrészben. A csapat nem úgy játszott, ahogy a nézők azt megszokhatták, viszont tudtam, hogy a kontratámadásainkban ott vannak a lehetőségek. Ettől függetlenül, gratulálni szeretnék a csapatnak, hogy itthon tudtuk tartani a 3 pontot!

Vasárnap 13:00-kor a Meton-FC Dabas SE vendégeként lépünk pályára.

Author: Fejes Loretta