3 pont a Dabas otthonából

Meton-FC Dabas – Hódmezővásárhelyi FC 0–4 (0–2)

Vasárnap kora délután Dabason vendégszerepelt NB III-ban szereplő csapatunk.

Jól kezdtük a találkozót, már a 9. percben egy nagy lehetőséghez jutottunk, Szabó ugratta ki Irmest, aki hiába a saját térfeléről indulva érte utol a labdát az asszisztens lest jelzett.

A 13. percben Hegedűs került ziccerbe ám a dabasi kapus szögletre ütötte a labdát.

A mérkőzés 17. percében megszereztük a vezető találatot mikor Zabari futott el a bal szélen jó centerezésébe ugyan egy dabasi védő beleért, de elért Irmeshez a labda, aki a kapuba talált. 

A 29. percben egy balról jobbra átforgatott labdát Pesuth lőtt kapura, veszélyes lövését a gólvonalról fejelte ki egy dabasi védő. A 36. percben Schildkraut szabadrúgásából Hunya Krisztián kotorta a hálóba a labdát, így magabiztos, 2 gólos előnnyel vonultunk a félidőre.

A pihenő után sem változott a játék képe, sikerült több támadást is vezetni majd a 66. percben tovább is növeltük az előnyt Szabó indításából Schildkraut talált be. A 81. percben Pesuth előtt is adódott egy nagy lehetőség, de ebből gól nem született. A 89. percben Barta lódult meg a szélen kettő védőt kicselezve a tizenhatoson belülről lőtt, de a labda elakadt a kapus lábában. A rendes játékidő utolsó percében a csereként beszállt Povázsai tette fel az i-re a pontot mikor Szabó jól ugratta ki ő magabiztosan emelte át a kapust. 

Mindamellett, hogy 4 találatot szereztünk fontos kiemelni hogy Deczki Máténak 2-3 alkalommal kellett csak a játékba avatkoznia.

NB III. Közép csoport, 13. forduló. Dabas, FC Dabas Wellis Sportpark

Vezette: Újhelyi Tamás (Skover Péter, Elek Balázs).

Dabas:

Czerula – Forgács A., Sziklási, Lettner, Szabó L. (Csúri, 55.), Tóth D. (Fritz, 71.), Lux (Molnár Z., 71.), Kiss Á. (Zsigmond, 55.), Benkő, Földes, Domokos. 

Vezetőedző: Fehér Ádám.

Hódmezővásárhelyi FC: 

Deczki – Orosz M., Hunya, Molnár B., Zabari (Vastag R., 86.) – Hegedűs M. (Povázsai, 72.), Schildkraut (Fődi, 86.) – Pesuth (Erhardt, 81.), Szabó P., Bata K. – Irmes (Barta, 72.). 

Vezetőedző: Antal Krisztián. 

Gólszerzők: Irmes (17.), Hunya (36.), Schildkraut (66.), Povázsai (90.).

Nyilatkozat: Kiváló időben, egy jó ellenfél ellen arattunk magabiztos győzelmet. Azt gondolom, hogy ez a 0-4 abszolút megérdemelt, ezen kívül még volt egy pár kecsegtető lehetőségünk, főleg az első félidőben, amik sajnos kimaradtak. Az ellenfél egy kicsit megzavart minket, mert más játékrendszerben játszottak, mint amire számítottunk, kezdeményezőbbek voltak de erre megfelelően reagáltunk. Masszívan játszottunk, sok labdát szereztünk, párharcokban rendkívül erősek voltunk, az ellentámadásokban pedig többnyire pontosak. Összességében a csapat nagyon kreatívan és magabiztosan játszott, a cserék is tudtak hozzátenni, igazi csapatmunka volt. Az elnökségnek, a szurkolóknak és a hozzátartozóknak köszönjük, hogy idegenben is velünk tartottak.

Szombaton a Szekszárdi UFC gárdáját fogadjuk hazai pályán 13:00-kor. Minden kedves szurkolót várunk a lelátóra!

Author: Fejes Loretta