Élre állt NB3-as csapatunk!

PTE-PEAC–Hódmezővásárhelyi FC 0–1 (0–1)

Gólszerző: Vladul (44.).

Sikerült már az első perctől birtokolni a labdát, míg a PTE-PEAC visszaállt a saját térfelére védekezni és a kontrákra építkezett. A mérkőzés elejétől szinte a végéig főként mezőnyjáték folyt a pályán. A 36. percben Hegedűs Martin cselezett ki három embert és lőtt jó erővel kapura viszont lövése a kapu mellett kötött ki. Egy kontrából a hazaiaktól Bachesz lódult meg a jobb szélen a 40. percben, beadására nem volt érkező. Hegedűs indította középen Irmest, aki Schildkrauthoz passzolt, ő cselezett és kapura lőtt, de Paceka résen volt. A 43. percben Temesvári buktatta Hegedűst, a megítélt szabadrúgást Szabó Péter végezte el, labdája jól ment középre, de a vendégek felszabadítottak egészen Schildkraut Krisztiánig, aki aztán két ember között ment el és adott be, Irmes sarkalta hátra az érkező labdát Vladulhoz, aki aztán magabiztosan lőtt kapura és megszerezte a vezető találatot. A szünetről más felfogásban jöttek ki a a pécsiek. Felívelésekkel próbálkoztak, megküzdöttek minden labdáért. A mérkőzés 61. percében Hegedűs szerzett labdát és passzolta ki a szélre Batához, aki egy cselsorozatot bemutatva jutott a 16-oson belülre, viszont kapura lőni már nem tudott. A 66. percben Bata lódult meg a bal szélen remekül adott középre, Irmes érkezett, de kézzel ért a labdához. A 68. percben a hazai csapat részéről Keresztes adott be középre, ahol Bohata maradt üresen és lőtt, lövese azonban nem talált kaput. A 72. percében a tizenhatoson belül megrúgták Batát, nem szólt sípszó sőt ebből vezetett kontratámadást a PEAC, Bohatát ugratták ki, aki ziccerbe került, Deczki jól zárta a szöget és kapufáról kicsordult a labda az alapvonalon túlra. Az Iváncsa a hétvégén szabadnapos volt, így ezzel a győzelemmel újra a tabella élén várja a következő fordulót csapatunk.

NB III., Közép csoport, 22. forduló.

Pécs, PMFC Stadion,

Vezette: Iványi Gábor (Jakab, Aczél).

PTE-PEAC:

Paceka – Than (Kása, 59.), Temesvári, Makai (Gelencsér, 65.), Bischoff, Berdó (Bozóki, 83.), Bohata, Forró, Varga B., Miltner (Keresztes, 59.), Bachesz (Udvardi, 65.).

Edző: Lőrinc Antal.

HFC:

Deczki – Schildkraut (Zabari, 82.), Hunya, Szabó P., Irmes (Ondrejó, 72.), Orosz, Pesuth (Fődi, 46.), Zámbori D., Juhász J., Hegedűs (Zana, 72.), Vladul (Bata, 60.).

Edző: Antal Krisztián.

Nyilatkozat: Egy remekül felkészített csapat otthonából sikerült megérdemelten elhozni a három pontot! Szervezetten és agresszívan játszottak, nem sok területet hagytak, nehéz volt feltőrni őket, de egy szép egyén akció után eredményesek tudtunk lenni. Az első félidő játékban jobban nézett ki, többet birtokoltuk a labdát és jól zártunk vissza, mikor az ellenfél kontrázni próbált! A második félidő kevésbé volt látványos, sokat volt a levegőben a labda, kevésbé volt játék, a mi részünkről kellett volna nyugtatni, illetve meg kellett volna szerezni a második találatot. Jól koncentrálta végig a csapat mérkőzést, mindenki tett hozzá, motiválta a srácokat az első hely lehetősége, jól mentek gratulálok nekik!

Legközelebb hazai pályán fogadjuk a Monor csapatát vasárnap 14:00-tól.

Author: Fejes Loretta