Megszakadt a hazai veretlenségi sorozat.

Napsütéses időjárásban kezdődött a tegnapi mérkőzés. Nem kezdte jól csapatunk a találkozót, a 6. percben Szőke kiugratását követően Barkóczi Benedek előzte meg védőjét, majd balról 10 méterről lőtt a bal alsóba. Már a 15. percben lehetőségünk nyílt egyenlíteni, amikor egy kifejelt bedobást Schildkraut erővel kapura lőtt, középen egy vendég játékost talált el a játékszer, a játékvezető kezezés miatt büntetőt ítélt. Irmes állt oda elvégezni, a bal alsó felé lőtt, de Csenterics érezte az irányt és hatalmas bravúrral kitolta a labdát. A 25. percben Szabó próbálkozását fogta meg Csenterics. A 30. percben a hazai tizenhatos előterében pattogott a labda, Miknyóczki 17 méterről lőtt kapura, Juhász elfejelte a labdát, de pont Barkóczi elé, aki 8 méterről védhetetlenül a felső léc alá vágta. A 40. percben Orosz passzolt Schildkrautnak, aki remekül ugratta ki Irmest, ő tudott is lőni, de Csenterics jól jött ki kapujából és szögletre mentett. Egy perccel később Szabó szöglete kanyarodott jól a kapu előterébe, ahol Bata fejét meg is találta, de Csenterics kezében kötött ki a labda. A szünet előtt még Miknyóczki keresztlabdájából indult el Juhász Levente, majd 11 méterről, balról lőtt, de Deczki védeni tudott. A második félidőre nagyon határozottan érkezett csapatunk. A mérkőzés 47. percében az MTK II. jutott szabadrúgáshoz a tizenhatos sarkáról, Törőcsik lőtt, de Deczki hárítani tudta lövését. A 49. percben Orosz bedobását Schildkraut tudta bent tartani kapura vezette a labdát és lőtt 20 méterről, viszont lövése elkerülte a kaput. Csapatunk szép fokozatosan átvette a mérkőzés irányítását. A 69. percben Tapiska adott be a középen helyezkedő Szabónak, aki félollós kísérlettel próbálkozott, de Godwordson megpattant lövése, így a kapu fölé ment. Az ezt követő szögletet Szabó végezte el, a labda Hunya fejét találta meg, aki közelről fejelt centikkel a kapu fölé. A 80. percben Schildkraut adott be jobbról, középen Szabó érkezett, viszont bombája Godwordsban elakadt. A 83. percben Tapiska lőtt nagy erővel 19 méterről kapura, lövését Csenterics kiütötte, majd Kapronczai kivágta egészen Zanáig, aki egyből indította a jobb szélen Schildkrautot, aki egy szép cselt bemutatva tört a tizenhatoson belülre és lőtt kapura, de Dóra blokkolta lövését.

Hódmezővásárhelyi FC–MTK II. 0–2 (0–2)

Gólszerző: Barkóczi (6., 30.)

Labdarúgó NB III., Közép csoport, 25. forduló.

Hódmezővásárhely, Hódmezővásárhelyi Városi Stadion

500 néző.

Vezette: Nagy Attila (Juhász László, Harsányi Martin).

HFC:

Deczki, Orosz M. (Barta, 88.), Hunya, Szabó P., Zabari (Zámbori 46.), Juhász J., Pesuth (Fődi Zs., 62.), Zana, Schildkraut, Bata, Irmes (Tapiska, 62.).

Vezetőedző: Antal Krisztián.

MTK II.:

Csenterics, Godwords, Guth, Dóra, Kapronczai, Miknyóczki (Necula, 46.), Szőke, Törőcsik (Hegedűs, 92.), Bene, Juhász L. (Juhász B., 82.), Barkóczi.

Vezetőedző: Kanta József.

Nyilatkozat: Először is szeretnék gratulálni az MTK II.-es csapatának. Az első félidőt nem úgy kezdtük, ahogy mi azt elterveztük. Felhívtam a figyelmet hogyan kellene játszanunk, védekeznünk, de ezek a párharcok elmaradtak, ebből tudott az MTK támadásokat vezetni. Nem ütköztünk velük és ebből nagyon hamar gólt is kaptunk. Sajnos kulcsfontosságú helyzetek maradtak ki, köztük egy tizenegyes is, ezeket be kell lőni és akkor a csapat tud épülni a mérkőzésen belül. A második félidőben, mikor már küzdeni kellett mindent egy lapra feltéve mentek a fiúk, az rendben volt, több párharcot nyertünk, sok támadást vittünk ki a szélekre, támadóbbá vált a játékunk és voltak beadásaink is. Sokkal nagyobb dinamikával és erővel játszottunk, de az ellenfelünk jól zárta a kapu előtti területet, így a gólszerzés elmaradt. A fiúk elég érettek ahhoz, hogy ezt a vereséget tudják kezelni és a jövőben tudjanak változtatni és kijavítani a hibákat. Sajnos betegség és sérülés is egyaránt van a csapatban, ami befolyásoló volt: a mérkőzés előtt Hegedűs Martin belázasodott, Rabecz Valternak kiment a bokája a pénteki edzésen, Vladul Stefannak pedig az ujja tört el. Szeretnénk megköszönni, hogy ennyien kilátogattak és külön szeretnénk megköszönni a Blue Frontnak, akik végig biztatták a csapatot, a meccs végén pedig az eredmény ellenére megtapsoltak minket, jól esett számunkra, hogy mellettünk állnak.

Vasárnap 11:00-kor a Ferencvárosi TC II. vendégeként lép pályára csapatunk.

Author: Fejes Loretta