A Ferencvárosi TC II csapata ellen is vereséget szenvedtünk idegenben.

Ferencvárosi TC II. – Hódmezővásárhelyi FC 3–0 (2–0)

Gólszerzők: Pintér D. (6., 84.), Trimboli (30.).

Labdarúgó NB III., Közép csoport, 26. forduló.

Budapest, 100 néző.

Vezette: Szigetvári Márk (Hovanecz M., Gordos Árpád).

A 6. percben Zámbori passzolt Batának, aki elcsúszott a nedves talajon így nem ért el hozzá a neki szánt labda. Ebből a labdaszerzésből egy Ferencvárosi kontra következett: Egy átforgatott labdával indult meg a bal oldalon Varga Zétény, lövését Deczki remekül kiütötte, de középen Pintér maradt üresen és passzolt a kapuba. A 13. percben Szabó bedobásából Schildkraut készített le Hunyának, aki egy nagyon szépen ollózott kapura, viszont Mergl kiütötte lövését. A 24. percben Manner centerezését Varga lőtte a kapu fölé. A 25. percben Trimboli Simone a tizenhatos sarkárol leadott lövését fogta meg Deczki. A 29. percben Ondrejó 16 méteres lövését védte Mergl. A 30. percben Pócsik tolódott ki a bal oldalra, kicselezte védőjét és a kapu felé lódult meg, majd passzolt a középen üresen maradó Trimboli Simonenak, aki kilőtte a hosszú alsót. A 40. percben Szabó 18 méterről lőtt kapura, lövését Mergl ürötte ki. Egy perccel később Schildkraut adott be középre, egy vendég védőről lepattant a labda, amire Barta érkezett és bombázott kapura, lövése a keresztlécen csattant. Az 55. percben 16 méterről Zámbori lőtt kapura, lövését Mergl ütötte szögletre. A 64. percben Szabó szögletét fejelte Barta kapura, fejese a kapu mellé ment. A 65. percben egy közelről leadott ferencvárosi lövést hárított Deczki. A 66. percben Bata ugratta ki Schildkrautot, aki éles szögből lőtt kapura, lövését Mergl kiütötte, a kipattanóra Barta érkezett, akit buktattak a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt. A 72. percben Pesuth labdája hullott a kapu fölé. A 82. percben Pintér indításából Say Shadirac Chyreme lövését védte bravúrosan Deczki. A 84. percben Hunya hazapasszára csapott le Pintér és lőtt a kapuba. A 90. percben Zabari és Bata szép összjátékából először Zabari lőtt kapura, de egy vendég védő blokkolni tudott, így lett jó Batának, aki egy lövő cselt bemutatva lőtt kapura, lövését Mergl védeni tudta, a kiapattanóra Barta érkezett és lőtt de csak oldalhálót talált.

FTC II.:

Mergl – Kaján, Say Shadirac Chyreme, Cubra, Lukács D. – Tóth A. (Pajti, 87.), Pintér D., Trimboli (Mazzonetto A., 78.) – Manner (Mazzonetto N., 87.), Varga Z. (Ladányi, 78.), Pócsik (Jones, 62.).

Vezetőedző: Korolovszky Gábor.

HFC:

Deczki – Orosz M. (Hegedűs M., a szünetben), Hunya, Szabó P. (Zabari, 87.), Zámbori D. – Ondrejó (Juhász J., 76.) – Pesuth (Borbás M., 87.), Schildkraut, Zana, Bata K. – Irmes (Barta M., 23.).

Vezetőedző: Antal Krisztián.

Nyilatkozat: Gratulálok a hazai csapatnak, jól éltek a hibáinkkal! Nem volt zökkenőmentes az első félidő, korán kapott gól és sérülés is nehezítette a helyzetünket. Stabilitással és a védőmunkánkkal volt gond, de mikor gólt kapsz, akkor menni kell előre és borul az elképzelés. Becsülettel dolgoztak a játékosok, sok lehetőséget alakítottunk ki, rúgtunk kapufákat, gól vonalról mentettek, de ezek sajnos kimaradtak. Úgy látszik nem elég az, amit eddig beletettünk még jobban kell akarnunk, hogy jöjjenek a gólok és hatékonyabbak kell lennünk a kapu előtt. Az a csapat, amelyik így tud futballozni mint mi a második félidőben az sokra hivatott!

Vasárnap hazai pályán fogadjuk a Dunaújváros alakulatát.

Author: Fejes Loretta