A Szolnoki MÁV FC ellen nyert NB III-as csapatunk.

A 3. percben egy kapura tartó szolnoki lövést Deczki ütött ki. A 6. percben Rabecz végzett el szabadrúgást, amiből Pleszkán gurított kapura, de Csáki hárított. A 8. percben Kópis akart felszabadítani, ám labdája a saját kapuja irányába ment, Csákinak kellett mentenie csapatát az öngóltól. A 10. percben Sipos lövését fogta a vendégek kapusa. A 12. percben Rabecz kapáslövését kellett Csákinak védenie. A 15. percben Molnár lőtt a kapu mellé. A 19. percben Rabecz végzett el szögletet Sipos pedig remekül emelkedett és fejelte a hálóba a labdát. A 23. percben egy kontrát követően Annus lőtt 16 méterről kapura Deczki pedig védett. A 28. percben egy szöglet után Pleszkán fejelt kapufát. A 31. percben Guth Ádám esernyőcselt bemutatva hozta magát ziccerbe és jobbról lőtt kapura, lövésébe Szabó még beleért, így neki könyvelték el a találatot. A 32. percben Orosz belépője után ítélt büntetőt a Szolnok javára a játékvezető. Annus értékesítette a tizenegyest. Az 53. percben Iván közeli fejesét hárította bravúrral Deczki. A 60. percben Rabecz lövését védte Csáki. A 65. percben Borbás szólója után Pleszkán pördített a kapu mellé. A 75. percben Zámbori gurított középre, Rabecz elé, akinek a lövését egy szolnoki védő blokkolta. A 76. percben Rabecz előtt adódott lehetőség, ám egy szolnoki játékos több méteren keresztül, mezénél fogva húzta vissza, majd a tizenhatoson belül rántotta le Rabeczet, a játékvezető sípja ezúttal néma maradt. Ekkor Kovács Krisztián egyből piros lapot, vezetőedzőnk pedig megkapta első sárga lapját. A 81. percben Hegedűs szerzett labdát és ugratta ki Rabeczet, aki eldönthette volna a találkozót, viszont Csáki védte közeli lövését. A 82. percben Mahler kanalazta ki a labdát a kapu előteréből, majd a lábába fejelt bele a vendégek egyik játékosa. A bíró újabb büntetőt ítélt a Szolnoknak. Antal Krisztián az edzői zóna elhagyásáért megkapta második sárga lapos figyelmeztetését, ami a pálya elhagyását eredményezte. A tizenegyesponthoz Annus állt és félmagasan jobbra rúgott, Deczki pedig kiütötte a játékszert. A 94. percben még egy szolnoki játékos fejelhetett közelről, de fejese a kapu fölé ment.

A Szolnok gárdájával mindig presztízs mérkőzéseket vívunk. Az elmúlt két évben 3 mérkőzésen nyert csapatunk ellenük, egyszer pedig döntetlen született. 

Hódmezővásárhelyi FC–Szolnok 2–1 (2–1).

Gólszerző: Sipos (21.), Szabó (31., öngól) ill. Annus (33., 11-esből). 

Kiállítva: Kovács (78.), Antal (83.).


Labdarúgás, NB III. Dél-keleti csoport 20. forduló.

Hódmezővásárhely, Városi Stadion. 400 néző. 

Vezette: Szántó Simon Péter (Baghy, Vad).

Hódmezővásárhelyi FC:

Deczki – Guth, Molnár (Török, 61.), Zana, Zámbori, Dóra, Orosz, Sipos, Rabecz V. (Kónya, 91.), Borbás M. (Mahler, 74.), Pleszkán (Hegedűs, 74.).

Csere: Vaits, Kovács, Rabecz B., Török, Borbás Zs., Czékus, Kónya, Hegedűs, Mahler.

Edző: Antal Krisztián.

Szolnoki MÁV FC: 

Csáki – Sitku (Barna, 67.), Tisza (Demeter, 85.), Iván M. (Bakti, 88.), Lengyel, Annus, Pelles, Dósa, Antal G., Szabó R., Kópis. 

Edző: Horváth Csaba.

Nyilatkozat: Ezt a győzelmet 50. születésnapja alkalmából erőnléti edzőnknek ajánljuk. Elképesztően megdolgoztunk a sikerért. Sok nehezítő körülmény volt, a nehézségekből a csapat és a szurkolótábor egységesen, összefogva jött ki, így itthon tartottuk a három pontot. Bízom benne, hogy ez a küzdelmes siker sokáig vezet bennünket.

Antal Krisztián, vezetőedzőnk csak a Cegléd elleni bajnoki mérkőzést hagyja ki, ugyanis eltiltása csak egy mérkőzésre szól.

Vasárnap ismét hazai pályán szerepel NB III-as együttesünk, ezúttal a tabella utolsó helyezettjét, a Ceglédi VSE gárdáját látja vendégül.

Author: Fejes Loretta