U16-Őszi szezon értékelése

Folytatva eddigi értékeléseinket, ezúttal a HFC U16-os csapatának őszi szereplését összegezzük. AZ egy évvel idősebb korosztályban szereplő csapat, nehéz évet tudhat maga mögött, de reméljük, a következő fél év jobban sikerül majd!

0105_01_hirek

A nyáron az U16-os csapat élére is új edzőt neveztek ki. Jenei Péter (aki a tavalyi szezont az U21-es csapattal a dobogón zárta) vette át az irányítást. A 2000-es születésű korosztályban a vásárhelyiek rendkívül kevesen voltak, sőt még a nyáron akadt egy-két távozó is, így egy teljesen új csapatot kellett szerveznie az edzőnek. A nehézségeket tovább fokozta, hogy a fiúknak nagyon rövid felkészülésre volt csak lehetőségük illetve az egy évvel idősebb játékosok között kellett helytállniuk. A nyár folyamán érkezett Franciskovic, Rácz, Tapiska, Péter, Pintér, Kókai, Molnár-Farkas, Dékány is, de az új játékosoknak időbe telt mire felvették a ritmust illetve megszokták a nagyobb terhelést. Az új játékosokkal kiegészülve a tavalyi csapat az elmúlt fél év során a csapatépítés rögös útján haladt. A kezdeti nagyarányú vereségeket az idő előrehaladtával egyre szorosabb mérkőzések váltották és az őszi szezon utolsó fordulóiban már csak némi szerencse hiányzott a győzelmek megszerzésében.
Végül két győzelemmel és tizenhárom vereséggel zártak a korosztályuknál egy évvel idősebbek között a fiúk, de szégyenkezni semmi okuk sincs, hiszen ha a tavasszal folytatni tudják a már elkezdett munkát biztosan sok sikerben lesz majd részük.

Author: Szeri Csaba