HFC: Meggyőző siker a Makó ellen

A Kecskemét elleni hétvégi győzelem után szerda este a Csongrád megyei I. osztályban szereplő Makó FC ellen folytatta felkészülését a HFC csapata. A vásárhelyi csapatban sérülés miatt továbbra sem léphetett pályára Kökény Tamás, Fábián Imre és Tóth Imre, de rajtuk kívül több játékos is izomfáradsággal küzdött az elmúlt hetek terhelése miatt.

0811_hirek

A rendhagyó módon kétszer 60 perces mérkőzés nagy ködben kezdődött, de rögtön magához ragadta a kezdeményezést Major László csapata. Nem is kellett sokat várni az első találatra, negyedóra után Szabó Zoltán beadására Szabó Mihály érkezett jó ütemben és lövése a védő lábán megpattanva jutott a makói kapuba. A folytatásban egymás után jöttek a hazai helyzetek, melyekből előbb Mihállfy Zsolt majd Tóth Attila is kétszer tudott eredményes lenni. A félidő zárásaként Szabó Mihály is meglőtte saját maga második gólját, így magabiztos vezetéssel vonulhattak pihenőre Szilágyiék.

A második félidőben minden játékosának lehetőséget adott a hazaiak vezetőedzője, akik éltek is a lehetőséggel. Továbbra is sorra alakították ki a helyzeteket a vásárhelyi támadók, amelyekből Hauk Martin és Nagy András is három találattal vette ki a részét.

Összességében elmondható, hogy ami napon nem volt egy súlycsoportban a két csapat, de ez várható volt, hiszen a fiatal makói csapat még csak egy hete kezdte a tavaszi felkészülést, míg Szilágyiék már a negyedik héten járnak.
A HFC csapata legközelebb 2016. január 30-án, szombaton 10 órai kezdéssel a Kiskunfélegyháza csapatát látja vendégül a városi stadionban.

Felkészülési mérkőzés
Hódmezővásárhely, Városi Stadion
HFC-Makó FC 17-1(6-0)
HFC:Bordás-Tóth J.,Markovic,Marton-Komáromi,Szilágyi,Bartyik N.,Szabó M.,Szabó Z.-Tóth A.,Mihállfy
Csere:Kovács,Szatmári(kapusok)Varga,Antal,Hauk,Nagy,Bartyik R.,Djordjevic,Faragó
Vezetőedző:Major László
Makó:Szalkai-Horváth,Sarnyai,Czebe,Varga-Gilinger M.,Tóth T.,Juhász J.,Palotás-Bartucz,Vajna
Csere:Gilinger B.,Kardos,Juhász D.,Kalász,Hacker,Bány,Meggyesi,Mátó,Vass
Vezetőedző:Méhes Tibor
Gólszerzők: Hauk,Nagy 3-3,Mihállfy 2,Szabó D. 2,Tóth A. 2,Varga R. 2,Djordjevic 2,Faragó ill.Bány

Author: Szeri Csaba