Döntetlen zártunk a megyei élvonalban

Szombaton az Algyő SK elleni mérkőzéssel zártuk a szezont a megyei élvonalban. A győzelem nem jött össze, de hazai pályán ponttal búcsúztunk a 2016/17-es idénytől.

Az ötödik helyezett Algyő érkezett szombaton a városi stadionba, a megyei I. osztályú bajnokság utolsó fordulójában.

Jó iramban indult a mérkőzés, a kezdeményezést inkább a vendégek ragadták magukhoz, ahogy Szatmári Róbert fogalmazott a mérkőzést követően, a Vásárhely nem találta a meccs ritmusát.

Alig negyedórányi játék után az algyői fölény gólban is megmutatkozott. Hatvani Józsefet sikerült kiugratni,a játékos pedig nem hibázta el ziccerét, a jobb alsót vette be. A gól után is inkább algyői helyzetek jellemezték a mérkőzést, félórányi játék után pedig ismét rezgett a HFC II. kapuja. Ismét Hatvani szerzett gólt, most a bal alsót választotta ki magának.

Ekkor azonban nem kellett sokat várni a válaszra. Egy baloldalon vezetett akciót követően Bartyik Roland volt eredményes, a gól pedig ébresztőként hatott a csapatra. Sikerült átvenni a kezdeményezést és egyre több helyzetet alakítottak ki a mieink. Az egyenlítés is összejött, Tóth Attila egy kontrát követően köszönt be.

A fordulás után kevesebb helyzetet láthatott a publikum, a találkozó ötödik góljához talán az Algyő állt közelebb, egy ziccerig és egy kapufáig jutottak. HFC-s oldalon pedig Fábián Imre volt többször helyzetbe, fejesei azonban gólt nem hoztak.

„A mérkőzés végén a szabálytalanságok és az ívelések voltak a jellemzők, de ezekből egyik csapat sem tudott veszélyeztetni. Jó iramú mérkőzésen megérdemelt döntetlen született.” – nyilatkozta Szatmári Róbert a meccset követően.

Csongrád megyei I. osztály, 30. forduló

Hódmezővásárhelyi FC II. – Algyő SK 2-2 (2-2)

HFC: Bábi, Tóth A., Német, Marton B., Bartyik R., Fábián, Szatmári, Antal, Brizik-Bodrogi, Varga, Fekete
Cserék: Gyuris, Mohácsi Vezetőedző: Vinnai István

Algyő: Tóth, Bella, Jernei, Pénzváltó, Lovas, Hatvani, Daróczi, Farkas, Lajkó, Kalapács, Kovács
Cserék: Takács, Farkas, Tombácz Vezetőedző: Takács Zoltán

Gólszerzők: Bartyik R., Tóth A., illetve Hatvani (2)
Sárga lapok: Marton B., Varga, Brizik-Bodrogi illetve Kalapács, Daróczi