Ikszes búcsú a szezontól

A Paks II. elleni mérkőzésen elért 2-2-es döntetlennel búcsúzott az NB III Közép csoportjában szereplő felnőtt csapatunk a szezontól. A találkozón kétszer is vezetést szereztünk, végül mégis a pontosztozkodással kellett beérnünk.

A tabellás helyezések szempontjából tét nélküli mérkőzésen búcsúzott a szezontól a Hódmezővásárhelyi FC és a Paksi FC II-es csapata. A vásárhelyiek ugyanakkor mégis revanst szerettek volna venni az őszi vereségért.

A találkozó vásárhelyi szempontból kezdődött jobban. Aktívak voltak a hazaiak. Három perccel a kezdő sípszót követően már szöglethez is jutott a Vásárhely. Máté Péter ívelte középre a labdát. Pataki Zsolt volt a leggyorsabb, lövése a kapufán csattant, az ismétlésnél pedig Huszár Gergő suhintott mellé.

Ezt követően is tovább nyomott a vásárhelyi alakulat. Mezei Olivér vitte el bal szélen a labdát, beadása pedig pont Bartyik Norbert fejére érkezett, huszonegyesünk azonban kissé, de mellé bólintott. A kirúgás utáni indításból a paksiak is igyekeztek megiramodni, egészen a vásárhelyi tizenhatosig jutottak, ahol azonban a védők elejét vették egy esetleges gólnak, Szabó Marcellnek ekkor még nem akadt védenivalója.

Élénkebb játék azonban továbbra is inkább a hazai csapatot jellemezte. Tóth József jobb szélről érkező beadása találta meg Végh Ariel fejét, a bólintás azonban ez alkalommal is célt tévesztett, ahogy pár perccel később Máté Péter fejese sem talált utat a kapuba – ekkor Végh követte el a beadást.

A Paks sem pihent. Simon Márk egy alkalommal a kapu előtt lőtt keresztbe, szerencsére senki nem tudott belenyúlni a játékszerbe, majd a 18. percben Vlasics Dániel suhintotta kapura, Szabó Marcellről ugyan kipattant a labda, hálóőrünk azonban másodjára már megszerezte a lasztit. Az indításból pedig már a HFC előtt alakult ki helyzet. Bartyik emelte a labdát Máté Péter fejére, a gól pedig egészen közel volt, Pámer Krisztiánnak a léc alól kellett mentenie.

A 24. percben már nem volt menekvés a Paks számára. Ismét egy szöglet következett, újból Máté állt a labda mögé. Az ívelés ugyan túl szállt a kapun, de így volt jó Huszárnak, aki az ötösön belülre fejelt, ahol Pataki reagált a leggyorsabban, a kapuba csúsztatott.

A gól után is a HFC maradt a kezdeményezőbb. Máté Péter szabadrúgását követően Kökény fejjel centikkel mellé, igaz ha bemegy, akkor sem örülhetett volna a helyi publikum, Vad Anita partjelző ugyanis lest intett.

5 perccel később Kormányos Kolos esett el a tizenhatos előterében, a játékvezető azonban előny szabályt ítélt, miután Horváth Bence tovább tudott menni a labdával, lövése azonban nem talált kaput.

Kicsivel később pedig ismét Kormányos volt izgága, sikerült Mátéhoz passzolni, a cséká lövése azonban a védőkről kifelé pattant. Néhány másodperc múlva pedig a kapitány szerzett labdát, Kökényhez passzolt, a lelassult lövés viszont csemege volt Pámer számára.

A félidei események sorát Szabó Marcell védése zárta, akinek Kesztyűs Máté lövését kellett hárítania. 1 gólos vásárhelyi vezetésnél jöhetett a fordulás.

Az újabb játékrészben nem kellett sokat várni az újabb gólra. A hazai drukkerek legnagyobb bánatára azonban a Paks volt eredményes. Kesztyűs vágta át magát a vásárhelyi védelmen, az akciót pedig góllal zárta. 1-1.

5 perc múlva ritkán látott pillanatok következtek. Tamási Patrik közvetett szabadrúgást ítélt és vehemens viselkedése miatt sárgával jutalmazta Pámert. A fehérmezesek mind a gólvonalra sorakoztak és sikerült is kibekkelniük a gólt.

Úgy tűnt Osztermájer Gábor a félidőben helyrerázta az övéit. Előbb Simon Márk tudott elmenni a védők között, szerencsére azonban Mezei utolérte és szerelni tudta, mielőtt nagyobb lett volna a baj. Majd Pál Achilles eresztett meg egy fölé szálló lövést.

Hármas cserével igyekezett frissíteni Major László. Szabó Dávid, Tóth Attila és Orovecz Ádám futhatott fel a gyepre.

Máté Péter jó helyről végezhetett el egy szabadrúgást, átívelt a sorfalon, Pámeren azonban nem sikerült kifognia. Szerencsére a túloldalon Pál Achilles sem tréfálta meg a mieinket. Az alapvonalról tudott az ötösön belülre pöckölni, a labda útját azonban nem keresztezte láb a veszélyzónában. Még egy percig maradt az 1-1.

Ekkor viszont Szabó Dávid már bele tudott érni az ötösön belül a játékszerbe. Tóth József fejelte vissza a labdát, hetesünk pedig közelről nem hibázott, ismét vezetett a HFC. Kicsivel több mint negyedóra volt még hátra a csörtéből.

Az utolsó perceket több szabálytalanság jellemezte, egy alkalommal pedig kis híján az indulatok is elszabadultak. Simon Márk volt szabálytalan Horváth Bencével, akit még a földön fekve is igyekezett gyötörni, amit Horváth már nehezen tűrt, Simon lába után kapott, Tamási játékvezető mindkét játékost sárga lappal büntette.

5-6 perccel a vége előtt a tizenhatos sarkától nem messze végezhetett el szabadrúgást a Paks. Simon állt a labda mögé, lövése pedig úgy csavarodott, hogy Szabó Marcellt is sikerült megzavarni. A kapus ugyan beleöklözött a labdába, de az a lécre pattant, onnét pedig a kapuba. Újból semmivé lett a vásárhelyi előny.

A maradék néhány minutumban Máté Péter előtt adódtak lehetőségek, újabb gól azonban nem született a 2016-17-es szezon utolsó bajnoki mérkőzésén.

NB III Közép csoport, 34. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Paksi FC II. 2-2 (1-0)

HFC: Szabó M., Kormányos, Tóth J., Horváth, Mezei, Pataki, Végh, Máté, Kökény, Huszár, Bartyik N.
Cserék: Bordás, Szabó D., Orovecz, Tóth A., Fábián, Darida Vezetőedző: Major László

Paks: Pámer, Luczek, Kesztyűs, Simon, Bognár, Pál, Rácz, Bagó, Nagy, Hanol, Vlasics
Cserék: Pomozi, Pinczés, Reicheld, Kovács, Györgye Vezetőedző: Osztermájer Gábor

Gólszerzők: Pataki, Szabó D. illetve Kesztyűs, Simon