Győzött az NB II-es rutin

A Hódmezővásárhelyi FC NB III-ban szereplő felnőtt csapata a hétvégén az NB II-es Szeged 2011 ellen folytatta a gyakorlást. A fiúk ez alkalommal ugyan kikaptak, de a találkozó kiválóan szolgálta az együttes felkészülését.

A Gyulán rendezett mérkőzésen sem a napsütés és a száraz pálya volt a jellemző a szombati edzőmérkőzésen. A csapatok kifejezetten rossz időben múlatták az együtt töltött 90 percet, amelyen gólból sem volt hiány.

Az első játékrészben a szegediek találtak be egy alkalommal. Egy oldalról érkező pontrúgásból voltak eredményesek a házigazdák, a lövés utat talált a hosszúba, ez alkalommal is rögzített helyzet okozta az addig jól muzsikáló vásárhelyi védelem vesztét. A gól előtt ugyanis iramban és küzdelemben is sikerült felvenni a harcot a magasabb osztályú ellenféllel szemben.

A gólt leszámítva komoly helyzet egyik csapat előtt sem igazán adódott, a HFC is kisebb lehetőségeket alakított ki, az utolsó passzokba azonban hiba csúszott.

A fordulás után viszont jött az egyenlítő gól. Szekér Dávid egy szép egyéni akció végén, a szélről érkezve cselezte be magát a kapu közelébe, majd a rövid felsőbe ragasztotta a labdát.

Az eredményt azonban nem sikerült tartani. Újabb pontrúgás következett, ezúttal egy kornert követően maradt üresen szegedi játékos és góllal fejeződött be a lehetőség. Percek múlva pedig akcióból is eredményes volt a hazai csapat, bombagólt eresztettek a vásárhelyi kapuba.

A hátralévő időben igyekezett nyomni és hajtani a HFC, de a rossz körülmények és a fáradtság már nem engedte, hogy a találkozó vége igazán szoros legyen.

Felkészülési mérkőzésen

Szeged 2011 – Hódmezővásárhelyi FC 3-1 (1-0)

Vásárhelyi gólszerző: Szekér

Szűcs Róbert: „Alapvetően tetszett a mérkőzés és a játék. Küzdelemben és iramban az első félidőben felvettük a harcot, megint pontrúgásból kerültünk hátrányba. Habár kikaptunk, a felkészülésünket ez a mérkőzés is igazán jól szolgálta.”

Forrás: hfc1912.hu

Author: Szeri Csaba