Magabiztos győzelem a Szentes ellen

A Hódmezővásárhelyi FC II. folytatta a felkészülést a hónap végén induló megyeegyes bajnoki tavaszra. A Vinnai-Bacsa tanítványok a Szentes ellen gyakoroltak és arattak végül 4-2-es győzelmet.

Pocsék időben játszhattak a csapatok február 3-án felkészülési mérkőzést. A 90 perc alatt végig hullott az égi áldás, ami alaposan megnehezítette a játékot.

A találkozó első negyedében szinte végig a HFC II. dominált. Több helyzetet is kialakítottak a fiatalok, amelyeket azonban nem tudtak góllal zárni. A játékrész derekán ez meg is bosszulta magát. A Szentes gyakorlatilag helyzet nélkül, egy sarokrúgást követően volt eredményes. A beívelt labda a hosszúra érkezett, ahonnét középre fejelték vissza, majd jött a fejes gól és a középkezdés.

Perceken belül úgy tűnt, hogy megrázza magát a Vásárhely, Masa Bence gólját azonban lesről szerezte, így nem került be a jegyzőkönyvbe. Nem sokkal később Mohácsi Ozmin próbálkozását viszont már a játékvezető is feljegyezhette. Mohácsi kissé ugyan kisodródott a tizenhatoson belül, de sikerült becsapnia védőjét és kilőtte a hosszút.

Tovább nyomtak a pirosban játszó hazaiak, ám a félidőben újabb gólt már nem sikerült szerezniük.

A fordulás után is jó ideig hasonló mederben folyt a játék, a Szentes a felezőn ugyan átjutott, de a felívelések és a támadások ekkor még nem voltak igazán veszélyesek. Dér Ákos szerezhette volna meg a vezetést, Rau Gergő a szélről vágta középre a labdát, ami elbucskázott Dérig, aki talán nem is számított erre igazán, a kapu ugyan üres volt, a lövés azonban célt tévesztett.

Ráadásul a vendégek ismét megtorolták a kihagyott helyzetet, a szentesi térfélen vesztett labdát a HFC, az ellenfél pedig ha üggyel-bajjal is, de egészen a hazai tizenhatosig jutott, ahol sikerült kigurigázniuk mindenkit. Első komoly helyzetéből második gólját szerezte a Kinizsi. Nem sokkal később pedig Szatmárinak kellett hatalmasat nyújtóznia, de maradt az egygólos különbség.

Vásárhelyi oldalon mondhatni sorcsere következett, a frissítés pedig megtette a hatását. A maradék félórában továbbra is a Vásárhely dominált, leginkább a jobb szélen élt a játék, Győrfi Dominik volt igazán elemében, de a frissen érkezett Dékány Áron is igyekezett lekötni a védelmet. Sikerült is egyenlíteni, nagyon szemfülesen lecsapott a labdára, a védő, majd a kapus mellett is eltolta és a helyére tett a labdát.

Megnyomta a folytatást a fiatal csapat, Győrfi sarokkal tette Marjai Imre elé a labdát, majd hamar vissza is kapta, a szélről ráadásul elindult a tizenhatos felé. Egy védőt becsapott, majd a közben érkező Marjaihoz passzolt, aki a léc alá vágta. Megszerezték a vezetést a vásárhelyiek.

A Szentes félidei legkomolyabb helyzeténél Nagy Abonyi Ádámnak kellett résen lennie, a bal szélről elvégzett rúgást sikerült kapura csavarni, ráadásul be is fért volna, ha nincs a védés.

A vége azonban újabb HFC-s gólt tartogatott. Győrfi továbbra is kirobbanó formában futballozott, a félpályánál szerzett labdát, ráadásul két védő mellett húzott el, csak a kapus maradt és balról a társ, Dékány. Győrfi önzetlen volt és lepasszolt, Dékánynak, aki megcélozta az üres kaput laposan. Majdnem ez lett a veszte, a tizenhatoson belül ugyanis már állt a víz, a labda pedig lelassult a felgyülemlett tócsában, a nagyirammal érkező védő már nem tudta kikanalazni a vonalon átcsorgó labdát.

Felkészülési mérkőzésen

Hódmezővásárhelyi FC II. – Szentesi Kinizsi SZITE 4-2 (1-1)

Vásárhelyi gólszerzők: Mohácsi, Dékány (2), Marjai

Vinnai István: „Közönségszórakoztató mérkőzés lett volna, ha lett volna közönség, de az eső ezt nem tette lehetővé. Az első félidőben is megtettünk mindent, de addig, míg a Szentesnek az erőnléte jobban bírta, addig partiban voltak. A második félidőben viszont, amikor a friss emberek felkerülte a pályára, akkor erőnlétben jobbak voltunk. Úgy gondolom kijött a sok edzésmunka. Az összjátékunk is nagyon jó volt, ráadásul 2001-es születésű játékosok is szerepet kaptak a csapatban, úgy mint Győrfi Dominik, aki kiemelkedően játszott a mérkőzésen.”

Author: Szeri Csaba