Ezüstérmes a HFC U13 a megyei futsal döntőben

2 győzelemmel és 1 vereséggel a második helyet szerezte meg a HFC U13-as csapata a megyei korosztályos futsal döntőben.

Vásárhelyi szempontból kifejezetten izgalmasan alakult a megyei U13-as futsal szezon. A megyei döntőben ugyanis a HFC két csapata is érdekelt volt. A négyes döntőbe Gajda Lajos és Antal Krisztián tanítványai is bejutottak.

A csütörtöki döntőben a gárdák egymás ellen kezdhették meg a menetelést, a lépés pedig az idősebb gárda számára jött ki jobban. 7-1-es győzelmet arattak a Gajda-legények. Számukra ezt a meccset egy a SZEOL-os fiatalok elleni küzdelmes csörte követte, ahol végül Herczeg Gábor gólja ért nagyon fontos három pontot. Ennek okán pedig az utolsó USE Szeged elleni meccsen dőlhetett el a megyei futsal döntő aranyérmes helye. Ezen a találkozón inkább a szegedieknek állt a zászló, akik gyorsan vezetéshez jutottak és 3 gólos előnybe kerültek. Szabó Csanád gólja ugyan halvány reményt jelentett, de a végén nem sikerült fordítani, így a Gajda-csapat a négyes döntő második helyét szerezte meg.

A csapat tagjai:

Kiss Regő, Szabó Csanád, Barna Ádám, Borbás Martin, Orovecz Balázs, Klivinyi Balázs, Herczeg Gábor, Balázs Benedek Tatár Zétény

Edző: Gajda Lajos

Nyilatkozat: „Remekül szerepelt csapatunk a megyei futsal U13-as korosztályában. Közel negyven csapat közül a második helyet szereztük meg. A csapat koncentráltan, csapatként játszva nagy közönségsikert aratva szerezte meg a második helyet a tornán. Még az ellenfelek szülei is gratuláltak a játékunkhoz. Annak örülök leginkább, hogy mind a gyerekek, mind a szülők úgy kezelték ezt a második helyet, mintha megnyertük volna a tornát, mert ilyen játékkal, hozzáállással  ki lehet kapni és emelt fővel lehet lejönni a pályáról, mert mindent megtettünk a győzelemért.  Gratulálok a HFC 2006-os korosztályának és Antal Krisztián edző kollégának, hogy egy évvel fiatalabb csapatként megszerezték a harmadik helyet. Borítékolom, hogy 2019-ben ők nyerik a tornát, övék a jövő!”

Forrás: hfc1912.hu

Author: Szeri Csaba