Elképesztő meccsen nyert a HFC II.

Pokolból a mennybe – 93. percben góllal nyert a HFC II. a Zsombó ellen.

Az alsóházban szereplő Zsombó SE-t fogadta szombaton a Hódmezővásárhelyi FC II a megyei élvonalban. A csapatok pörgős focit játszottak, inkább a HFC tűnt kezdeményezőbbnek, többet volt a labda a hazaiaknál, leginkább a jobb szél élt. Bürgés Balázs igyekezett minden felé tartó labdát befutni, általában sikerrel, igaz ehhez a védőknek is volt egy két szava.

A 14. percben azonban zörrent a vendégkapu hálója. Mohácsi Ozmin ugratta ki Bürgést, aki villámgyors volt, a megfelelő pillanatban pedig visszatette Mohácsi elé a játékszert, aki klasszis gólt szerzett.

A folytatásban is inkább a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, néhány zsombói támadás is akadt, ám a próbálkozásokat vagy a védőknek sikerült hatástalanítaniuk vagy Kandó Zsombor tette a dolgát.

A játékrész újabb gól nélkül zárult, esemény azonban bőven akadt a hajrában. Németh Tamás és Rau Gergő akaszkodtak össze. A ludas Németh volt, Rau viszont igyekezett mielőbb törleszteni, amiért mindketten piros lappal vonulhattak az öltözőbe. Ezzel pedig nem volt vége a kavalkádnak, a hevesen reklamáló Busa Gergely zuhanyzás nélkül megúszta a meccset, a kispadról állította ki Tihanyi Gábor.

A fordulás után a játékképe alapvetően nem változott, az újabb vásárhelyi gól azonban nem akart megszületni. Annak ellenére sem, hogy a 76. percben tovább fogyatkoztak a vendégek, Molnár Bertalan is piros lapot kapott. Az emberhátrányból viszont sikerült góllal kijönnie a Zsombónak, a 90. percben Bálint Vilmos talált be!

A meccsnek azonban nem ez volt a csattanója: A hosszabbítás perceiben Győrfi Dominik cselezte be magát az alapvonalnál a baloldalon, ráadásul beadnia is sikerült, a hosszún Bürgés volt a célállomás, aki rögvest visszagurított a kapu elé. A nagy keveredésben Perpauer Viktor lába találta meg a játékszert, aki a kapuba gurított és ezzel a mennybe repítette az övéit.

Csongrád megyei I. osztály, 25. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Zsombó SE 2-1 (1-0)

HFC: Kandó, Jankelic (Surján), Gyuris, Gyüre, Bábi (Győrfi), Bartyik R. (Siber), Bürgés, Darida, Mohácsi (Perpauer), Rau, Pálinkó
Edzők: Bacsa Zsolt, Vinnai István

Gólszerzők: Mohácsi, Perpauer illetve Bálint

Piros lapok: Rau illetve Busa, Németh, Molnár

Nyilatkozat: „A játékunk javult az elmúlt hetekhez képest. Az utolsó percben először a pokolba kerültünk, aztán visszajöttünk a mennyországba. Gratulálunk a csapatnak! A mindösszesen 17 éves játékosunk Perpauer Viktor első gólját szerezte a felnőttek között.”

Forrás: oldalvonal.hu

Author: Szeri Csaba