A Szentlőrincé lett a három pont

Jött, látott és győzött a Szentlőrinc SE a Hódmezővásárhely ellen az NB III 25. fordulójában.

A Szentlőrinc volt vasárnap a Hódmezővásárhelyi FC vendége az NB III Közép csoportjának újabb játéknapján.

Az első 45 perc mondhatni igazán komoly helyzet nélkül telt el. A 6. percben egy szögletet követően Rácz Dezső suhintott kapura, lövése tulajdonképpen célt talált, de a vendégek kapusa pont jó helyen állt, könnye tudott hárítani. Percekkel később Rácz újabb próbálkozásánál pedig az irányzékkal is voltak gondok. A túloldalon pedig az egyik szentlőrinci támadó okozott veszélyt, éles szögből leadott lövése jó eséllyel a kapufát is súrolta. Ezt követően többnyire a mezőnyben zajlott a játék, az utolsó minutumokat leszámítva komolyabb helyzet nélkül csorgott le a 45. perc – a végén Pergel Bence próbálkozott lövéssel, előnyös helyzetben volt, Filipánics viszont jól zárta a szöget, Pergel lövése célt tévesztett.

A fordulás utáni kezdő percekben úgy tűnt a HFC dominál. Több helyzetet is kidolgozott a csapat. Pataki fejjel próbálkozott, Rácz Dezső fejjel és lábbal is igyekezett vezetést szerezni, de Koncz szabadrúgásai után is volt félnivalója az ellenfélnek. A helyzetek megvoltak, a gól viszont nem akart összejönni. Lehetett sejteni, hogy egyetlen gól dönthet és úgy tűnt ezt talán a Vásárhely képes lehet megszerezni. Nem így történt Előbb a 61. percben okoztak zavart a szentlőrinci támadók a vásárhelyi védelemben, Prasler kis híján öngólt rúgott, majd a 71. percben betalált a vendégalakulat. Tihanyi Olivér a leshatárról ugrott ki, a kapuig vezette a labdát és a befejezésbe sem hibázott bele.

A gól pedig láthatóan megfogta a hazaiakat, Szekér kapura lövésénél ugyan bizakodhattak a hazai drukkerek, a 83. percben viszont a vendégek hűtötték a kedélyeket Hampuk Ádámot találta meg a labda a tizenhatoson belül, aki megrúgta a másodikat.

A hátralévő percekben nyomtak a vendégek, Hampuk akár a harmadikat is megszerezhette volna, csak Filipániccsal kellett farkasszemet nézni, ám nagyon önzetlen akart lenni, lepasszolt Mayernek, aki elpuskázta a lehetőséget, így maradt a 2-0-s vendégsiker.

NB III Közép csoport, 25. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Szentlőrinc SE 0-2 (0-0)

HFC: Filipánics, Füredi (Benke), Tóth, Szekér, Koncz (Gyüre), Pataki, Szántó, Kökény, Szabó, Prasler (Darida), Rácz
Vezetőedző: Szűcs Róbert

Szentlőrinc: Pacéka, Németh, Nagy, Hampuk, Fenyvesi, Keresztes, Pergel (Vajda), Tihanyi (Tóth), Temesvári (Aszalós), Mayer, Dudás
Vezetőedző: Turi Zsolt

Gólszerzők: Tihanyi, Hampuk

Forrás: oldalvonal.hu

Author: Szeri Csaba