A gyengékhez erősek, az erősekhez gyengén voltunk

Tizenöt meccsen van túl U17-es csapatunk az NB III-as bajnokságban. Dezső Ferenc tanítványai a negyedik helyen töltik a telet.

Korrekt szereplést nyújtott az NB III-as bajnokság Dél-keleti csoportjában szereplő U17-es csapatunk. A 10 csapatos bajnokság ügyesebbik feléhez tartoztunk, a kötelező győzelmeket könnyedén hozták a srácok, ugyanakkor az élmenőkkel csak hellyel-közzel sikerült felvenni a ritmust. Ráadásul az őszi szezon utolsó meccsén, a Szeged-Grosics ellen egy nagyobb pofonba sikerült beleszaladni. Ennek ellenére a dobogós helyekhez viszonyítva bőven lőtávon belül van a csapat. A listavezető Orosháza 40 pontot gyűjtött, a SZEOL 38-at, a Szeged-Grosics pedig 37-et. Ehhez képest a Vásárhelynek 33 egység szerepel a neve mellett.

„A gyengékhez erősek voltunk, az erősekhez képest viszont gyengék. Ez egy kicsit csalódás számomra, tavasszal viszont ezen dolgozunk, hiszen szeretnénk a dobogóra érni, ami reális cél” – fogalmaz Dezső Ferenc, aki a szezon elején vette át a csapatot. – „A csapat erőssége a támadójáték volt, a védelmünk is hozott egy jó átlagot, ám a komoly ellenfelekkel szemben olyan hibákat követtünk el, ami aztán a vesztünket okozta. A párharcok megnyerése a célunk, ebben gyengén voltunk, főleg az utolsó meccsen. A taktikai fegyelem egész mérkőzésen való betartása is fontos. Mentálisan és fizikálisan is erősödnünk kell, hiszen nálunk a korosztálynál egy évvel fiatalabb játékosok is vannak.”

Apropó támadójáték – Becsek Bendegúz nevét érdemes lehet megemlíteni – 15 éves játékosunk 25 gólt szerzett, amivel a góllövő lista negyedik helyén szerepel.

A bajnokság márciusban folytatódik a Gyula ellen.

Author: Szeri Csaba