HFC U12: A csapatjátékot kell csiszolni

Ősszel Marton Bence edző vezényletével vágott neki az U12-es NB II-es bajnokságnak korosztályos csapatunk. A fiatalok egy kicsivel nagyobb pályán próbálhatták ki magukat, amely eleinte nehézségeket okozott a fiúknak.

Nem volt könnyű félévére az U12-eseknek. A csapat a keresztpályáról most került át a két tizenhatos közötti területre. A megnövelt játéktér pedig eleinte komolyan feladta a leckét. A területváltás okozta ugrást a bajnokság második felére sikerült leküzdeni – sőt az utolsó meccsen már minden szempontból ügyes játékkal rukkolt elő a csapat. Ez biztató lehet a tavaszt figyelembe véve.

„Heti öt edzéssel készültünk a bajnokikra. A létszám az edzéseken felemás volt, viszont akik részt vettek ezeken azokon mindenképpen látszott, hogy igenis dolgoznak, nem is keveset. A mutatott játékkal többé-kevésbé elégedett vagyok. Az eredmények ellenére szinte minden csapattal partiban voltunk. Az első helyezett Békéscsabától komoly vereséget szenvedtünk, a többi csapat ellen azonban egy kis szerencsével akár a javunkra is billenhetett volna a mérleg nyelve. A csapat egyénileg jó képességű játékosokból áll, viszont ez néha a csapatjáték rovására megy. Néha kicsit egyénbe gondolkoznak a játékosok, nem pedig csapatban. Ez az utolsó meccsen már egészen sokat fejlődött, azt a formát szeretnénk átmenteni tavaszra. A 12 meccsünkből pedig legalább a felét szeretnénk megnyerni” – nyilatkozta Marton Bence edző.

A fiúk számára ősszel kevésbé jött ki jól a lépés. A 12 meccsen végül 2 győzelem, 1 döntetlen és 9 vereséget könyvelhettünk el. Egy jó felkészüléssel és a félév alatt szerzett rutinnal azonban a tavasz ütőképesebb lehet. Ehhez pedig a téli futsal bajnokság is alapot adhat, ahol természetesen U12-eseink is részt vesznek.

A bajnokság pedig a tervek szerint március elején a Kecskemét ellen indul majd.

Author: Szeri Csaba