HFC U13: Kis híján dobogón telel a csapat

U13-as csapatunk a pálya méretváltását sikerrel abszolválva is ügyesen helyt állt az I. osztályú korosztályos bajnokság Dél-keleti csoportjában. Tizenkét meccsükből nyolcat nyertek a fiúk, ráadásul a bajnoki kiírás őszi gólkirálya is tőlünk került ki – Palócz Balázs személyében.

Apróbb hibák ugyan előfordultak az őszi szezon során, igaz fiataljaink nem is csak ebben az egyetlen bajnokságban szerepeltek. Az előző szezonban, még az U12-es bajnokságban a fiúk ezüstérmes helyen végeztek, a siker pedig akár megismételhető is lehet.

Az őszről Antal Krisztián vezetőedzőt kérdeztük.

Milyen volt az őszi szezon?

A nyári felkészülésünk nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Későn álltunk össze, keveset tudtunk gyakorolni a nagy pályás játékra. Viszont a csapatnak a zöme részt vesz az NB II-es U14-es bajnokságban is, így hamar megszokták a pályaméret változást, komoly terhelésnek is voltak kitéve, de szépen megoldották ezt a feladatot! A bajnokság közepére állt össze a játékunk, úgy, amit ez az állomány tud és képes is játszani. A fiúk ott tanyáznak a bajnokságban az élbolyban, úgy gondolom, ez elvárható is tőlük, mert egy jó korosztályról van szó.

Mi volt a csapat erőssége?

Jó képességű gyerekek alkotják a csapatot, akik meg is csinálják, amit kérek tőlük! Sok a győztes típusú játékos a keretben, ami szerintem nagyon fontos tényező, ezt nem lehet tanítani. Meg is követelem tőlük a maximális hozzáállást edzésen is és a mérkőzéseken is. Palócz Balázst kiemelném a góljai miatt, de a többi fiú is fontos láncszeme a csapatnak.

Mi az amely téren mindenképpen erősödni,fejlődni kell tavaszra?

Játékban javítani kell a szélső hátvédek támadásba való belépését, helyezkedését. Ezen a téren nem működtünk jól. A kapu előtti befejezéseknél is pontosabbnak kell lennünk, sok esetben tiszta helyzetek maradnak ki. Technikai szint folyamatos növelése, labdabirtoklás kialakítása, ebből oldalváltások és támadásfelépítések befejezéssel. Ezt szeretném elérni, de ez nagyon sok munka lesz.

Mik a tavaszi elvárások? Vannak-e már célok a szezonvégét illetően?

Azt gondolom, egy jó téli felkészüléssel oda lehet érni a dobogóra. A Békéscsabai LA kiemelkedik a mezőnyből. A közvetlen riválisokat hazai pályán fogadhatjuk. Jó lenne megismételni a tavalyi ezüstöt!

Author: Szeri Csaba