HFC U10 – Ügyeskedtek a fiatalok

Izgalmas és mozgalmas időszakon van túl a Hódmezővásárhelyi FC U10-es csapata. Mucsi Dénes és Varga Róbert tanítványai az elmúlt szezonban már új, külföldi edzésmódszerekkel készültek a hétvégi tornáikra.

Május óta Mucsi Dénes is csatlakozott Varga Róbert edzőhöz az U10-es korosztálynál. A trénerek 20 fős csapattal dolgoznak együtt, ráadásul az őszi időszakban már egy kissé megújult filozófiával, edzésmódszerrel készült a gárda. Ez, a külföldi példákat is alkalmazó módszer, pedig úgy tűnik a jövőben is hatékony lehet.

A fiatalok már heti 4 edzéssel készültek az előttük álló megmérettetésekre, amelyekből nem volt hiány. Kiemelt korosztály lévén több versenyrendszerben is érdekeltek voltak a srácok. A Bozsik B tornákon, a kiemelt régiós tornán, a Gyula, Jászberény, Baja, Szeged 2011 és Békéscsaba mellett a Hódmezővásárhely is résztvevő volt, két hetente mérkőzhettek egymással a klub fiataljai.

Az Interliga kiírásban pedig nem csak hazai, hanem külföldi ellenfelekkel szemben is bizonyíthattak a fiúk. Valamint a hazai rendezésű, helyi Bozsik Torna sem maradt el – így aztán a gyerekeknek minden héten lehetőségük volt a versenyzésre.

„Ebben a korosztály az eredmények még nem feltétlen fontosak, de jó, ha a gyerekeknek vannak sikerélményeik – így könnyebb számukra a munka, ha látják, hogy a befektetett munkának van gyümölcse. A játékképe pedig azt mutatja, hogy ügyes a korosztályunk, igaz ebben a korban gyorsan változhatnak a klubok közti erőviszonyok” – fogalmazott Mucsi Dénes.

A fiatalok természetesen a téli futsal bajnokságnak résztvevői, így a tornák tavaszi folytatásáig sem unatkoznak majd.

Mucsi Dénes és Varga Róbert edzők pedig ezúton is köszönik a szülők támogatását és kitartását, hiszen többen a Bozsik Torna állomásaira is kísérték a csapatot és biztatták a gyerekeket.

Author: Szeri Csaba