Igyekeztek helytállni lányaink

Korosztályos leány csapataink a kiemelt U16-os és a megyei U18-as bajnokságban szerepeltek ősszel.

Az őszi szezonban két bajnokságban is szerepelt a Hódmezővásárhelyi FC leány csapata. Egyrészt a kiemelt U16-os bajnokság Dél-keleti régiójában próbálhattuk ki magunkat. Hat meccset játszottak lányaink, csupa-csupa nehéz mérkőzést. Az első győzelem pedig egyelőre még várat magára. Pozitívum lehet, hogy erős és jó csapatok ellen játszhattunk ebben a kiírásban – a cél talán nem is feltétlen az volt, hogy pontokat csípjünk tőlük, hanem a tisztes helytállás és a meccsről-meccsre történő tanulás.

A helyzetünk pedig az U18-as megyei bajnokságban sem volt könnyű.

Tudni kell, hogy a két bajnokság csapata között komoly átfedés van, ráadásul csapatunkban nagyon sok a fiatal játékos, átlag életkorát tekintve csapataink inkább U14-esek, de 12 éves játékosunk is volt az ősszel.

„Nem várhatjuk el, hogy fiataljaink hiba nélkül felvegyék a versenyt az idősebbekkel. Játékban igyekeztünk jobbak lenni az ellenfeleinknél, mintsem egy az egyben. Ez aztán volt, amikor sikerült, de volt, amikor nem jártunk szerencsével” – mondta Mucsi Dénes edző.

A fiatal összetétel azonban a jövőre nézve jó lehet, hiszen ha a lányok kitartanak a labdarúgás mellett, akkor hosszútávon egy erős és ütőképes csapatot is alkothatnak.

A rend kedvéért: a tizenhárom csapatos U18-as bajnokság 10. helyén töltjük a telet. A folytatás a tervek szerint március 9-én várható, akkor a bajnokaspiráns Szentessel mérkőzhetünk.

Author: Szeri Csaba