HFC U11: Apró lépésekkel haladunk előre

Augusztus óta készül Gajda Lajos edzővel a HFC U11-es csapata. A fiúk sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, de a csapatjátékon még mindig van mit csiszolni.

Az egyéni képességeket tekintve ügyes kis játékosokból áll U11-es csapatunk. Ehhez kétség sem férhet, ám a csapatépítés folyamatában akadtak bőven tennivalók az őszi időszakban.

„Az egyéni képességek tényleg jók, ha pedig ezt a csapatszolgálatába tudjuk állítani, akkor jók vagyunk és bárkit megverhetünk. Ősszel voltak is szép győzelmeink. Ha viszont mindenki szólistaként játszik, akkor katasztrofális dolgok is ki tudnak sülni” – fogalmazott Gajda Lajos edző.

A fiatalok ősszel három bajnokságban vettek részt. Szerepeltek a kiemelt Bozsik B Tornákon. Az összkép felemás volt, elégedetlenek azonban nem lehetünk. Olykor a mieinknél erősebb csapatokat is sikerült legyőzni, igaz megesett, hogy papíron gyengébb alakulatoktól kaptunk ki.

A Bozsik C Tornákon sikerült kiemelkedőt nyújtani – ebben a kiírásban a HFC mellett a helyi csapatok vesznek részt. Valamint az Interliga tornákon is helyt álltak a fiatalok. Mind ezek mellett pedig az év végén már a futsal-bajnokságnak is neki kezdett a csapat.

Kemény félév áll a csapat mögött, hiszen a heti négy edzés mellett az említett tornákon is részt vettünk – volt, hogy 10 nap alatt mindennel együtt 8 programja volt az együttesnek.

„Nagyon sűrű volt a program, de a gyerekek imádnak focizni. Ez is a csapat erőssége – nagyon szeretnek focizni és nyerni. Tavasszal a csapatjátékot szeretném még jobban csiszolni. Ennek a csapatnak az elmúlt időszakban több edzője is volt – én már az elején jeleztem, hogy három évre tervezek a csapattal – az U13-as I. osztályú bajnokság és a megyei U14-es bajnokságig, Az a feladatom, hogy a kispályás fociból átvezessem őket a nagypályás bajnokságba” – mondta el az edző.

A passzjátékot mindenképpen erősíteni kell, hiszen ez fontos része a játéknak. A tapasztalat szerencsére az, hogy a csapat igyekszik az edzői utasításokat teljesíteni, ráadásul a javulás az eredményeken is meglátszik, az ősz elejéhez képest sikerült előre lépni az Interligában és akár a Bozsik B Tornákon is.

Tavasszal a csapategység további erősítése is a célok között szerepel, amelyhez a már említett téli futsal bajnokság is nagyban hozzájárulhat.

Author: Szeri Csaba