HFC U14: Üldözőbe vettük volna a listavezetőt

A felnőtt labdarúgó-bajnokságokhoz hasonlóan az utánpótlás kiírásokat is lefújták, így a szezon a különböző korosztályokban is véget ért. A Hódmezővásárhelyi FC U14-es csapata a bajnokság második helyéről várta a folytatást, ráadásul Bacsa Zsolt tanítványai az élre törtek volna.

Természetesen egyik korosztályunkat és csapatunkat sem érintette jól, hogy a szezont lefújták. Az eredményeket nézve pedig a felnőtt csapat mellett talán az U14-esekben lehet a legnagyobb a hiányérzet. Bacsa Zsolt tanítványai remekül szerepeltek ősszel, tavasszal pedig a hátrányukat is ledolgozták volna, ráadásul a felkészülést tekintve úgy tűnt, hogy erre reális esélyük is van.

„A második helyen álltunk a tabellán, hat ponttal voltunk lemaradva a Békéscsabától. Tőlük ősszel kikaptunk, de bíztunk benne, hogy tavasszal le tudjuk dolgozni ezt a hat pontot. Bizakodásra adott okot az is, hogy télen, edzőmeccsen le tudtuk őket győzni. Ha folytatódhatott volna a bajnokság lett volna esélyünk ledolgozni ezt a hátrányt. A fiúk is szomorúak voltak, szerették volna, ha a bajnokság a pályán dől” – fogalmazott Bacsa Zsolt edző.

A sportban viszont tudjuk jól, nincs „ha”, így a fiúknak már a következő szezonra kell készülniük. Ezt becsülettel meg is tették, az online edzések során is, de az elmúlt héten már a közös munka is elindult.

„Heti három alkalommal küldtem feladatokat a gyerekeknek. Leginkább az állóképesség megőrzése volt a cél, így például futófeladatok mindig voltak. Ezeket pedig becsületesen elvégezték a gyerekeket, fotókat is küldtek a telefonos applikációk segítségével. Illetve olyan technikai jellegű feladatokat igyekeztem összeállítani, amit otthon, egy labdával is könnyedén el tudtak végezni. Május 4-én pedig mi is elkezdtük az edzéseket, egyelőre heti két alkalommal. Bízom benne, hogy ez az edzésszám majd nőni fog, lehetővé teszik majd a körülmények, a munkát 10 fővel kezdtük meg” – mondta el az U14-es csapat edzője.

A tervek szerint június közepéig zajlanak az edzések, az egészségügyi szabályok betartásával, majd szünet következik, remélhetőleg egy kis nyaralásban is részük lehet a gyerekeknek, július közepén pedig elkezdődhet a munka és a felkészülés a következő szezonra, ami bízunk benne, hogy gond nélkül, időben el tud majd rajtolni.

Author: Szeri Csaba