HFC U13: Fontos győzelem a megyében, vereség a kiemelt bajnokságban

A HFC U13-asai az elmúlt hétvégén is két meccset játszottak. A megyei bajnokságban fontos három pontot szerzett az együttes, amelynek köszönhetően a tabella élére kerültek a gyerekek, Kecskeméten azonban nem jártak sikerrel.

Hatodik győzelmét könyvelhette el a FHC U13-as csapata a megyei U14-es bajnokságban – a fiatalok ráadásul a Szeged-Csanád Grosics Akadémia legyőzésével a bajnoki tabella élére is ugrottak.

A pontok sorsáról ez alkalommal egyetlen gól döntött, kiélezet mérkőzést játszottak a felek, de Horváth Áron találata végül 3 pontot ért a Vásárhely számára.

Csongrád-Csanád megyei U14 ’B’, 9. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Szeged-Csanád GA 1-0 (0-0)

HFC: Nagy, Cselovszki, Kocsis, Beder, Horváth, Varga, Tószegi, Kandó, Tóth
Csere: Kopunovics, Tamási, Gila, Németh, Szántó, Oláh M. Z., Rákos
Edző: Gajda Lajos

Gólszerző: Horváth

Nyilatkozat: „Úgy érzem, hogy elkezdtük élvezni ezt a bajnokságot, presztízs meccset csináltunk a Szeged elleni összecsapásból. Csúsztunk, másztunk a győzelemért, amely nagyobb arányú is lehetett volna, ha az ellenfél kapuja előtt jobban koncentrálunk. Azonban azt is meg kell jegyeznem, hogy ezen a mérkőzésen a kapusunk, Nagy Noel Marcell volt a csapat legjobbja aki bravúrjaival lenullázta az ellenfelet.”

Sok pihenő nem várt a csapatra, hiszen másnap már az U13-as kiemelt bajnokságban a veretlen Kecskemét vendégeként kellett pályára lépni.

A feladat nem ígérkezett könnyűnek és végül sajnos nem is bizonyult annak. A hazaiak sima és nagyarányú győzelmet arattak, sajnos ez alkalommal a szépítő találatot sem sikerült megrúgni.

MLSZ Kiemelt U13, Dél-keleti csoport, 10. forduló

Kecskeméti TE – Hódmezővásárhelyi FC 8-0 (6-0)

HFC: Vata, Gila, Varga, Rákos, Mészáros, Tóth, Kocsis, Kandó, Szántó, Oláh M., Németh
Csere: Sarusi-Kiss, Tószegi, Oláh M. Z., Cselovkszi
Edző: Gajda Lajos

Nyilatkozat: „Az előző esti fantasztikus győzelem, majd az azt követő ünneplés összezavarta egy kicsit a fejeket, ezért egy félidőnyi előnyt adtunk a jó erőkből álló Kecskemétnek. A második félidőre már megérkeztünk a meccsbe és az előző estéhez hasonlóan újra volt tűz a csapatban, ám ekkor a játékvezető sporttársak nem támogatták azt, hogy közelebb tudjunk kerülni az ellenfélhez.”

Jók: Oláh Milán, Oláh Maja, Vata Richárd

Author: Szeri Csaba