Dunaújvárosban is az előző meccsek szellemiségével kell pályára lépni!

Vasárnap a 19. fordulóval folytatódik az NB III-as labdarúgó-bajnokság, a Hódmezővásárhelyi FC ez alkalommal idegenben, a Dunaújváros vendégeként lép pályára – a várakozásokról és az elmúlt mérkőzésekről Tóth Józseffel beszélgettünk.

Jól sikerültek az elmúlt mérkőzések a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as csapata számára. A MOL Magyar Kupában a legjobb 32 közé jutott a csapat – és kiderült, hogy januárban a Puskás Akadémia ellen folytathatjuk a sorozatot – míg az elmúlt három meccsből kettőt megnyert a csapat, ráadásul, ha a Dabas ellen sem múlott sokon a pontszerzés.

„A Magyar Kupa győzelemtől kezdve hétről-hétre egyre javult a játékunk, a mentalitásunk és egyre motiváltabb lett a csapat, aminek az eredménye egy szép győzelmi sorozat. Ez sajnos a Dabas elleni mérkőzésen tört meg – habár úgy gondolom, hogy azon a mérkőzésen játékban és helyzetekben is felvettük a versenyt az ellenféllel. Sajnos az utolsó negyedórára kissé elfáradtunk és a koncentrációnk néhol alább hagyott. Ennek ellenére a döntetlenre rászolgáltunk volna, de sajnos a játékvezető nem így gondolta és egy véleményes tizenegyessel eldöntötte a mérkőzést, a Dabas javára. Viszont, ha az előző meccsek szellemiségével lépünk pályára Dunaújvárosban, akkor egy újabb szép sorozatot kezdhetünk, amely remélhetőleg, akár a tavaszi szezonra is átnyúlik” – nyilatkozta csapatunk játékosa Tóth József.

A 19. játéknapon utazásra vár az együttesre, a Dunaújváros vendégeként lépünk gyepre. A Fejér megyeiek számára ez alkalommal nem alakul tökéletesen a szezon, 6 győzelem, 2 döntetlen és 10 vereség az eddigi mérlegük. Legyőzték többek között a Monort és a Körösladányt, ikszeltek a Kecskeméttel, de a Dabastól, az Iváncsától és a Fradi II-től is szűkvereséget szenvedtek csupán. A feladat így nem ígérkezik könnyűnek, ám fontos volna a három pont begyűjtése, hiszen a Dunaújváros 20, a HFC pedig 18 pontos, így egy sikeres meccs akár helycserét is jelenthetne a tabellán.

„Kétségtelen, hogy ez nem a legjobb szezonjuk, de nem szabad lebecsülni őket. Biztos, hogy mindent megtesznek, majd, hogy a legjobb eredményt érjek el és a vonal felett maradjanak. A pontokra viszont nekünk is nagy szükségünk van, hogy egyre feljebb kapaszkodjunk a tabellán. Az utóbbi meccseken egyre jobban összeállt a csapat és ez az eredményeken is meglátszik. Úgy gondolom, ha továbbra is tudjuk hozni azt a szervezettséget, játékot és küzdeni akarást, mint például Monoron vagy akár a Dabas ellen, akkor 3 ponttal térhetünk haza Dunaújvárosból” – fogalmaz a várakozásokkal kapcsolatban Tóth József.

A Dunaújváros-Hódmezővásárhely mérkőzés vasárnap 13 órakor kezdődik és a tervek szerint a hazai csapat Facebook oldalán élő közvetítésben lehet nyomon követni az események alakulását.

Hajrá, Vásárhely! Hajrá, HFC!

Author: Szeri Csaba