HFC U17: Nem volt problémamentes az ősz

Létszámproblémák is megnehezítették az őszi szezont a III. osztály Dél-keleti csoportjában, a fiúk azonban igyekeztek a maximumot nyújtani.

Sajnos létszámproblémákkal küszködve teljesítette az őszi szezont a III. osztály Dél-keleti csoportjában szereplő HFC U17. Ez, valamint a játéktudásbeli lemaradás a korosztályhoz képest nem tette könnyűvé az őszt, azonban a csapat becsületére váljék, hogy minden meccsen igyekeztek a maximumot nyújtani és küzdelemből minden esetben jelesre vizsgáztak.

 „Már tavaly is komoly létszám gondjaink voltak, és komoly játéktudásbeli lemaradás is nehezítette a dolgot. Szinte az egész csapat egy évvel fiatalabban veheti fel a küzdelmet a többi csapattal szemben, ami azért jelentős fizikai különbséget jelentett. A sporttagozatos iskola indítása, úgy tűnt, enyhítheti a létszám gondunkat, hisz 4 játékos jelentkezett, aki nem a klubból ment továbbtanulni az iskolába, majd a Gyulai Grosics Akadémiától is érkezett egy játékos. Sajnos korai volt az öröm, hogy megleszünk létszámban, mert különböző okok miatt mégsem jött össze minden átigazolás, de jó létszámmal és jó edzés látogatottsággal fogtunk hozzá a nyári felkészüléshez. Az iskola beindulásával sajnos ez is megszűnt és 8-10-12 fős létszámra csökkent a résztvevők száma. Az első bajnoki mérkőzésünk a csoport egyik favoritjának számító Szolnok ellen volt idegenben, nagyarányú vereséget szenvedtünk. A sorsolás úgy hozta, hogy pont az erősebb csapatokkal játszottunk a bajnokság elején, amely szintén nem a mi malmunkra hajtotta a vizet, de minden rosszban van valami jó, mert mire a hasonszőrű csapatok kerültek sorra, addigra összeállhatunk, hogy a riválisoktól tudjunk pontokat szerezni. Nos, ez a következőképpen alakult. 12 mérkőzésből egyet sikerült megnyerni és két mérkőzés lett döntetlen, a többit sajnos vereséggel zártuk. 16 lőtt és 69 kapott góllal, -53-as gólkülönbséggel. Így a 14 csapatos bajnokságban a 13. helyen zártunk. A 16 gólunkból Mátó Dominik 10 gólt szerzett, amivel a góllövő listán a nagyon előkelő 8. helyett foglalja el, míg az első helyen levő játékosnak 15 találata van, ami növeli ennek a teljesítménynek az értékét. Összességében úgy gondolom, ha sikerül az egyéni technikai hibákat javítani, ha a fizikai különbségünk is csökken, amin az idő is segíthet, akkor javulhatunk. A helyzetek értékesítését nagyobb százalékban kell megoldanunk és az egyéni teljesítmények terén is egyenletesebb mutatókra van szükség. Ha ezeken sikerül javítani, akkor változhat a tabellán elfoglalt helyünk. Fontos hozzátenni, hogy csapat hozzáállása, az hogy minden mérkőzésen odatették magukat és maximálisan küzdöttek a jobb eredményért, az mindenképpen tetszett” – értékelte az elmúlt időszakot Dezső Ferenc edző.

A tervek szerint csapatunk március 6-án, a Szolnok ellen kezdheti meg a tavaszi szezont.

Author: Szeri Csaba