Remek szezont teljesítettek a lányok

A Hódmezővásárhelyi FC U16-os és U19-es leány csapata is remekül szerepelt az őszi mérkőzések során a bajnokságokban, mindkét helyen dobogós pozícióban töltik a téli szünetet lányaink. Mucsi Dénes értékelt a klub honlapnak.

A nyári játékosmozgás nem jellemző lány csapatunkra, ez most sem volt másképp. Viszont 2 év szentesi kitérő után Bihari Regina visszaigazolt hozzánk, aki óriási erősítést jelentett mind az U16-os, mind az U19-es csapatunknak. Regina mellett 3 most kezdő játékos húzhatta magára ősszel a HFC mezét: Barta Tamra, Meleg Nikolett és Nagyváti Mercédesz. Így az ősz folyamán 20 fős kerettel tudtam dolgozni hétről-hétre, ami 14-16 fős edzéslétszámot jelentett, amit én pozitívnak tartok.

U16-os csapatunk kiemelt bajnokságban szerepel, ahol jelenállás szerint a 3. helyet foglaljuk el (5 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség), viszont a helyezés kicsit csalóka, mert csak a mi csapatunk játszotta le az összes őszi mérkőzését, a többi csapatnak vannak elmaradt meccsei. 10 fővel vágtunk neki a bajnokságnak és sajnos év közben sem gyarapodtunk, úgyhogy az egyik legnagyobb sikernek azt tartom, hogy le tudtuk játszani az összes mérkőzésünket. A kis létszám pozitívuma, hogy a lányok rengeteg játékperccel gazdagodtak, sok tapasztalatot szereztek, viszont tavaszra 2-3 játékost igazolnunk kell. A szezon elején nem voltak elvárásaim, de ha lett volna, ezzel a teljesítménnyel biztos túlszárnyalják azt. A lányok a kiemelt bajnokságban is megállták a helyüket és remélem meg tudjuk ismételni ezt a tavasz folyamán is.

Az U19-es csapatunk a megyei bajnokságban szerepel, ahol féltávnál veretlenül vezetjük a bajnokságot (5 győzelem, 2 döntetlen), igaz 1 pontos hátrányban, szorosan követ bennünket a Makó csapata, valamint a Csengele és a Dorozsma is ott liheg mögöttünk. Emellett a bajnokság favorit csapata a Bordány, akik az elmúlt két évben megnyerték ezt a bajnokságot még nem játszottak mérkőzést, így a tavasz folyamán nagy csata lesz a dobogós helyezésekért. Az U16-os csapattal ellentétben az U19-es csapatnál 18 játékos jöhet számításba, tehát van merítési lehetőségem és még mindig fiatal csapatnak számítunk, tehát 2-3 évig még együtt tud játszani ez a csapat, így az idő nekünk kedvez. Úgy gondolom, hogy az elmúlt évek munkája most kezd beérni és most már a többi csapatnak is komolyan számolnia kell velünk. Az egész ősz folyamán nagyon magabiztosan játszottak a lányok, amit az eredmények is tükröznek. Mi rúgtuk a legtöbb gólt és mi kaptuk a legkevesebbet, tehát elöl gólveszélyesek, hátul viszont nagyon stabilak vagyunk. Sajnos az utolsó két mérkőzésünk nem úgy sikerült, ahogy én elképzeltem és ez kételyeket kelt bennem, de ezeket a kételyeket tavasszal eloszlathatják a lányok. A szezon előtti várakozásomat túlteljesítették a lányok, de ahogy szokták mondani „evés közben jön meg az étvágy”, tehát mindent meg fogunk tenni tavasszal, hogy minél jobb eredménnyel zárjuk a szezont.

Csapattagok: Albert Júlia, Albert Zsófi, Balog Jázmin, Barta Tamra, Bihari Regina, Csala Eszter, Dobsa Dalma, Horváth Lara, Klézli Kiara, Kovács Mira, Kun Vivien, Meleg Nikolett, Nagyváti Mercédesz, Nánási Petra, Oláh Maja, Pap Evelin, Schneider Krisztina, Szabó Gréta, Szöllősi Luca, Varga Boglárka

Edző: Mucsi Dénes

Author: Szeri Csaba