Három szinten is helytálltak az U13-asok

Izgalmas és egyben nehéz őszi időszakon van túl a Hódmezővásárhelyi FC U13-as csapata. Gajda Lajos tanítványai három kiírásban is szerepeltek az elmúlt hónapokban.

Gajda Lajos edző őszi értékelése:

Furcsa év volt 2020. Remekül kezdtünk márciusban, amikor is a téli szünet után két győzelemmel indítottuk a bajnokságot. Karakteres csapat voltunk, amely dominált a pályán. Azonban ekkor jött a COVID, ez majd hat hónap kiesést jelentett az edzésmunkában. A korlátozások és a betegségtől való félelem miatt vagy nem, de csak 6-8 fővel tudtunk edzeni, illetve augusztus végén a csapat első számú góllövője bejelentette, hogy felhagy a sportolással.

Szeptembertől indult az új szezon ahol három fronton mérettük meg magunkat:

Az U13 NB I egy igen erős bajnokság – a gyerekek első igazi nagypályás bajnoksága, 11-11 ellen, mint a felnőttek -,  amelyben két részre szakad a tabella. Az első 5-6 helyezett csapat fényévekre van a tabella alsó felétől, s sajnos ide tartozunk mi is. A tabella 7-13. helyén álló csapatok mérkőzésein apró nüanszok döntöttek, minden kihagyott helyzetnek, eladott labdának, be nem húzott lesnek, meg nem adott büntetőnek óriási jelentősége volt a végeredmény kialakulása szempontjából.  Ebben a sorozatban előrébb kellene, álljunk a tabellán, azonban a fentebb felsorolt nüanszok nagyon nagy számban sújtottak bennünket az ősz folyamán. Hiába játszunk szépen, ha az ellenfél kapuja előtt elfogy a tudomány és kimaradnak a helyzetek. Tavasszal ebben kell javulnunk és a két őszi elmaradt bajnokit is megnyerve fel kell zárkóznunk a középmezőny elejébe.

A 2008-as korosztály a megyei U14-es bajnokságban is szerepel, kiegészülve három 2007-es illetve négy-öt 2009-es születésű  játékossal. Egy-két évvel fiatalabbként színvonalas, jó meccseket játszva egy erős bajnokságban, ahol legalább öt csapat azonos színvonalat képvisel, mi vagyunk az ősz bajnokai. Ehhez a bajnoksághoz kötődik az ősz pillanata is, amikor az utolsó fordulóban hazai pályán megvertük a Szeged 2011-et a lefújás pillanatában a gyerekek berohantak a pályára és egykupacban úgy ünnepelték a győzelmet, mintha világbajnokságot nyertek volna pedig “csak” őszi elsők lettünk. Tavasszal itt is  javítanunk kell a helyzetkihasználáson, illetve arra nagyon kell ügyelni, hogy tavasszal mindenki a “bajnokot” akarja megverni.

A harmadik megmérettetési szint a Bozsik C tornák voltak, amelyek segítenek megtörni az edzések monotonitását, illetve jó felkészülést jelentenek a bajnoki sorozatokra.

Remélem 2021-es év nyugodtabb és tervezhetőbb lesz, mint az idei.

BÚÉK!

Gajda Lajos edző

Author: Szeri Csaba