A téli felkészülés harmadik hetét kezdte meg a HFC

Január második hetében indult a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as csapatának felkészülése. A keretben változások is történtek és már három edzőmeccsen túl van a csapat. Kandó Róbert vezetőedzővel beszélgettünk.

Nem csak a keretben történtek változások az elmúlt időszakban, de bővült a felnőtt csapat szakmai stábja is.

Fóris László révén egy új erőnléti edző érkezett a csapathoz. Úgy láttuk Bacsa Zsolt kollegámmal, hogy az utolsó mérkőzéseken – habár hosszú is volt a bajnokság – már nem biztos, hogy a csapat olyan erőállapotban volt, ami szükségeltetett volna. Amúgy is azt gondolom, hogy az edzői szakma ma már egy stábmunka. Már nem egyedül kell bizonyos dolgokhoz érteni, hanem mindenegyes területnek meg kell keresni a legügyesebb, legjobb specialistáit. Én nagyon szerettem volna, hogy ebben lépjünk előre és ebben az egyesület vezetése és partner volt.

Miként alakult a keret az elmúlt hetekben?

Négyen már korábban is lehetett tudni, már az ünnepek előtt nyilvánosságra került, viszont van még két újabb távozónk: Pleszkán Tibor és Darida Ádám. Valamint két érkezőnk van a másik oldalon. Váradi Ádám, aki Békéscsabáról érkezett, míg Kemény Oszkár egy szerb másodosztályú csapattól. Ádám középpályás, Oszkár pedig csatár.

Ezek a posztok voltak a gyenge pontok? Bár Pleszkán Tibor távozása például indokolhatja a csatárposztot, hiszen ősszel ő szerezte a legtöbb vásárhelyi gólt.

A középpályán szerettünk volna egy nagyobb variációs lehetőséget és egy kicsit szélesebb spektrumot, hogy akár taktikai kérdésekben is hozzá tudjunk nyúlni a csapathoz. Ehhez kellett egy olyan új ember, aki be tud nekünk segíteni. Csatárposzton pedig Tibor távozása biztosan érzékenyen érint bennünket, hiszen ő volt a csapat házi gólkirálya, NB III-as szinten is sok gólt rúgott, így mindenképpen szükség volt új emberre ezen a poszton is.

Hogy értékeled az edzőmeccseket? Döntetlen a Csomáddal, majd nagyarányú győzelem Szentesen és egy 1-1-es iksz Jánoshalmán az eddigi eredménysor.

A Csomád elleni meccset különösebben nem értékelném, hiszen azok a játékosok szerepeltek azon a meccsen, akik itt próbáztak nálunk. A Szentes ellen már 90%-ban az a csapat játszott, amely vélhetően tavasszal itt fog nálunk játszani. Félidőztek a játékosok, egyelőre azon van a főhangsúly, hogy mindenki egyenlő terhelést kapjon. Ugyanez történt Jánoshalmán is, mindenkinek próbáltam lehetőséget adni. A Jánoshalma amúgy jóval jobb játékerőt képviselt, mint a Szentes, bár ennek az is lehet az oka, hogy ők már lassan bajnoki meccset játszanak.

Mik lehetnek a célok tavasszal a HFC számára az NB III-ban?

Mindenképpen bent szeretnék maradni, persze ezzel a többi csapat is így van. Ráadásul az is biztos, hogy az átalakítások miatt most több lesz a kieső. Nagyon kemény mérkőzések elé nézünk a tavaszi bajnokság folyamán. A bennmaradás tehát a főcél, de itt a Magyar Kupa is: február 10-én nálunk játszik a Puskás Akadémia csapata, abból a mérkőzésből is megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni.

Author: Szeri Csaba