Tisztesen helytálltunk a kupában

Szerdán a MOL Magyar Kupa 8. fordulójában a Puskás Akadémiát fogadta a Hódmezővásárhelyi FC.

Borongós, kissé szeles idő, a kezdéskor egy kis esővel fűszerezve – ilyen időjárás fogadta szerdai kupameccsen a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as csapatát. A fiúkra nem várt könnyű feladat, hiszen az NB I-ben éllovas Puskás Akadémia FC volt a vendég a városi stadionban. A mérkőzés számunkra inkább volt a felkészülés része, mintsem véresen komoly tétmeccs, ám ennek ellenére a srácok szívvel-lélekkel játszották végig a 90 percet.

Fotó: Fejes Loretta

Ahogy arra számítani lehetett a vendégek irányították a mérkőzést, támadtak, mi pedig szervezetten védekeztünk. A döntetlent a 13. percig őriztük, ekkor egy könnyű síppal befújt büntetőből szereztek vezetést a vendégek Jakub Plsek révén. (0-1)

A HFC ezt követően is javarészt a védekezéssel volt elfoglalva, azonban a fiúk jól állták a sarat, igaz megesett, hogy a kapufa segítségére is szükség volt. Többnyire felívelt labdákkal próbálkoztunk támadásba lendülni, ami a 35. percben remekül sült el. Mezei Olivér pörgetett a balszélről Bata Kristóf elé, aki jól lépett ki, nem volt lesen és védőit is meglepte. Kamen Hadzsiev csak lerántani tudta Batát, így a bolgárnak bőven jutott meleg víz az öltözőben.

Fotó: Fejes Loretta

Az emberelőnyös helyzet jelentősen nem változatott a játék képén, picit többet volt a labda nálunk, igazán komoly veszélyt viszont nem sikerült kialakítani.

A fordulás után ráadásul hamar újabb gólt szereztek a vendégek. A csereként beállt Kiss Tamást indították jól, akinek már csak Kandó Zsomborral kellett farkasszemet néznie és meg is rezgette a hálót. (0-2)

A kék-sárgák helyzete nem javult és habár cserékkel is igyekeztünk frissíteni, az NB I-es védelem nehéz falatnak bizonyult. A találkozó utolsó gólja a 84. percben esett meg, Nagy Zsolt a tizenhatoson belülről lőtte ki a jobb alsót, ezzel beállítva a 0-3-as végeredményt.

Fotó: Fejes Loretta

MOL Magyar Kupa, 8. forduló

Hódmezővásárhelyi FC–Puskás Akadémia FC 0–3 (0–1)

HFC: Kandó – Zahorán B., Tóth J., Huszár G., Gyürki – Bata (Rostás, 87.), Katona Gy., Forró A. (Barcsik, 87.) – Orovecz (Gyüre, 60.), Molnár A. (Győrfi, 60.), Mezei O. (Orosz M., 72.).

PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. – Plsek (Urblík, 46.) Van Nieff, Corbu (Spandler, 46.) – Komáromi (Slagveer, 46.), Mance (Nagy Zs., 68.), Weslen Jr. (Kiss T., 46.).

Gól: Plsek (13. – 11-esből), Kiss T. (47.), Nagy Zs. (84.)

Sárga lap: Gyürki (73.), Gyüre (75.)

Kiállítva: Hadzsiev (35.)

Kandó Róbert: „Azt gondolom, hogy amit előzetesen elterveztünk, azt nagyjából tudta a csapat teljesíteni. Természetesen örültem volna, ha egy kicsit bátrabb játékot tudunk produkálni, a kínálkozó lehetőségeinkből valamennyit ki tudtunk volna használni. Sajnos tisztán látszott, hogy melyik csapat az, amelyik magasabb osztályban játszik. Ettől függetlenül nem vagyok elégedetlen.”

Borítókép: Puskás Akadémia FC

Author: Szeri Csaba