MOL Magyar Kupa: Szerdán a Puskás Akadémiával játszunk

Folytatódik a MOL Magyar Kupa, ahol a Hódmezővásárhelyi FC egyedüli Csongrád-Csanád megyei csapatként szerepel a legjobb 32 között.

Néhányat bizonyára vissza kell lapozni a kalendáriumban ahhoz, ha a Magyar Kupa sorozatban még a tavaszi küzdelmek során is érdekelt vásárhelyi csapatot akarunk keresni. Az elmúlt évben azonban a HFC sikerrel vívta ki a továbbjutást, előbb az Abda, majd a Csomád ellen, egyaránt 1-0-s győzelmekkel. A sorsolás ezt követően azonban egy élvonalbeli csapatot sodort elénk, a felcsúti Puskás Akadémia lesz a vendégünk szerdán 13 órától a városi stadionban.

Az élvonalbeliek lábában már bőven benne van a ritmus, hiszen az NB I-es bajnokság már korábban elrajtolt, ráadásul ikszeltek a Fradival, majd az MTK-t, a DVTK-t és a ZTE-t győzték le, jelenleg a tabella 2. helyén állnak.

Az NB III-as bajnokság majd csak a hónap végén rajtol, így a Vásárhely eddig többnyire edzőmeccseket játszott. Nem titok, hogy a Puskás elleni összecsapás is inkább az NB III-as rajtra való felkészülés része, hiszen a papírforma mindenképpen a vendégek oldalára billenti a mérleg nyelvét. Ennek ellenére a HFC-s srácok nem feltartott kézzel lépnek pályára szerda délután és nem fogják megkönnyíteni az NB I-es ellenfél dolgát.

A szerdán 13 órakor kezdődő találkozó zártkapus lesz, de a vendégek online streamingjét a HFC közösségi oldalán is elérhetővé tesszük.

Hajrá, Vásárhely! Hajrá, HFC!

Author: Szeri Csaba