A hétvégén indul a szezon!

Habár nem nyúlt hosszúra a nyári szünet, mégis tűkön ülve vártuk a bajnoki rajtot, ez a várakozás pedig a héten a hajrájába fordult. Vasárnap már hazai közönségünk előtt bizonyíthatunk az Újpest FC II-es csapata ellen.

Csapatkapitányunkkal, Ondrejó Tamással beszélgettünk a várakozásokról és a felkészülésről.

A keretben most meglehetősen sok változás történt, hogy értékeled a felkészülést?

Valóban nagy volt a játékos mozgás nálunk, különböző okok miatt sok távozónk volt, akiket pótolni kellett és sokan is érkeztek. Emiatt a nyári munka az összecsiszolódásról, egymásra hangolódásról szólt. Minden nap dolgoztunk és szerintem ez sikeres is volt, most már mondhatjuk, hogy lezártuk a felkészülést, hiszen vasárnap már bajnoki meccset játszunk. Bizakodó vagyok, habár kisebb sérülések akadnak a keretben a terhelések miatt, de bízom benne, hogy a kezdésre a nagy része a csapatnak jól lesz.

Az Újpest II-es csapatával játszunk vasárnap 17 óra 30 perctől. Könnyebb vagy nehezebb egy-egy ilyen kettes csapat ellen? Benne van, hogy fiatalokkal érkeznek, kérdés, hogy vannak-e lejátszók és nyilván a motiváció tekintetében is érdekes lehet egy-egy meccs ellenük.

Ez már nagyjából standard, hogy ha második számú csapatok ellen játszunk, akkor nem mindig tudjuk, hogy mire számítsunk. Nem tudni kik játszanak vissza az első keretből, hogy oszlik meg náluk a terhelés vagy egyáltalán egy-egy klubnak mi a koncepciója. Ettől függetlenül azért úgy készülünk, hogy a csapat java fiatalokból állhat, valószínűleg olyan játékosokkal, akik most kerültek fel a felnőtt labdarúgásba, talán egy-két tavalyi játékossal kiegészülve, de talán az első keretből is lesznek játékosok. Hazai pályán mindenképpen a rutint, a fizikális előnyt kell előtérbe helyezni, mert bármilyen ügyesek is az NB I-es klubok utánpótlásai, ők még inkább ifibajnokságban játszanak és fizikálisan ez a szint más.

A klubvezetése az első hat hely valamelyikét tűzte ki célul. Reálisnak érzed ezt?

Amikor megláttuk a sorsolást, akkor abban szinte mindenki egyetértett, hogy elég kiegyensúlyozott lett a csoport. Nem számítunk olyan nagy elhúzásokra vagy leszakadásokra, mint esetleg a Keleti vagy Nyugati csoport tekintetében. Nehéz megmondani, hogy hova juthatunk el, szerintem egész jól zártuk a felkészülést és az átigazolásokat, így tényleg bizakodó vagyok. Szeretném, hogy elérjük ezeket a célokat és reális esélyt is látok rá. Apróságokon fog múlni szerintem, hogy valaki a harmadik vagy a nyolcadik helyre ér oda. Ezekből kell nekünk jól kijönni és akkor teljesíthető ez a cél.

Augusztusban hat bajnoki és egy kupameccs is vár ránk, ez húzósnak ígérkezik?

Az utóbbi időben ez így volt, így a csapatok készülnek arra, hogy augusztusban az időjárás ellenére is nagy terhelés van. Nyilván ez nehéz, de ha ez nekünk nehéz, akkor az ellenfeleknek is nehéz, szóval minden csapat arra törekszik, hogy erre az időszakra frissítse a játékosait, megfelelő kerettel dolgozzon, ez nálunk szerintem adott. Szóval készülünk erre és bízunk benne, hogy minél kevesebb sérüléssel és minél jobb eredménnyel le tudjuk az augusztust hozni.

Ne feledd, vasárnap 17 óra 30 perctől elkezdjük az NB III-as szereplésünket, itthon játszunk és az Újpest FC II-es csapata lesz az ellenfelünk!

Author: Szeri Csaba