Két gólos hátrányból mentettünk pontot.

Szombaton 13:00-kor a Szekszárd gárdáját láttuk vendégül.

Nem indult jól a mérkőzés számunkra, hiszen már a 7. percben gólt kaptunk. Egy kontra támadásból, Péter Antal góljával szerezte meg a vezetést a szekszárdi alakulat. A 16. percben tovább növelte előnyét a Szekszárd, amikor egy tizenhatoson belüli kakaskodás következményeként a tizenegyes pontra mutatott a játékvezető, a büntetőt Rácz Áron magabiztosan értékesítette. Ezt követően a 20. perc körül egy szekszárdi támadás közben Molnár Bence maradt lent a tizenhatoson belül, akit azonnal le kellett cserélnie vezetőedzőnknek. 2 gólos hátrányban vonultunk pihenőre, a szünetben rendeztük sorainkat és motiváltan vonultunk ki a második félidőre. Az öltözőben maradt Orosz Márk, aki már a bemelegítés közben fájlalta a bokáját, így második kényszercseréjét is ki kellett használnia Antal Krisztiánnak.Támadólag léptünk fel a második félidőben. Az 55. percben Hegedűs Martin harcolt ki egy tizenegyest, amit Irmes Dávid értékesített. A 70. percben Pesuth centerezését kivágta egy szekszárdi védő pont Schildkraut elé, aki kapásból bombázott a kapuba. A 80. percben egy szekszárdi támadás közben Pesuth egy ütközést követően maradt a földön eszméletét vesztve. A második félidőben kezünkbe vettük az irányítást és veszélyes helyzeteket alakítottunk ki, amikből ki is egyenlítettünk, ezek mellett még akad esélyünk arra is, hogy a javunkra fordítsuk a meccset.

Bata Kristóf, csapatkapitány nyilatkozatában elmondta, hogy büszke játékostársaira, hiszen attól, hogy a sok negatívum mellett a sérülések is nehezítették a dolgukat ezen a meccsen, a második félidőben mindenki mindent beleadott.

Hódmezővásárhelyi FC–Szekszárd 2–2 (0-2)

Labdarúgó NB III. Közép csoport, 14. forduló.

Hódmezővásárhely, Hódmezővásárhelyi Városi Stadion

vezette: Fehérvári Patrik (Topálszki, Juhász)

HFC:

Deczki – Orosz M. (Hegedűs M., 46.), Molnár B. (Vastag R., 23.), Hunya, Antman – Povázsai (Tapiska, 76.) – Pesuth (Erhardt D., 81.), Szabó P., Schildkraut (Barta, 76.), Bata K. – Irmes.

Vezetőedző: Antal Krisztián.

Szekszárdi UFC:

Pomozi – Béla, Fekete, Arena (Rácz, 71.), Tratnyek , Lajkó (Péter D., 71.), Rácz, Gellér, Budai (Füredi, 71.), Csernik (Horog, 71.), Péter A. (Nagy, 90+3).

Vezetőedző: Turi Zsolt.

Gólszerzők: Irmes D. (55., 11-esből), Schildkraut K. (70.), ill. Péter A. (7.), Rácz Á. (17.)

Nyilatkozat: Nem erre készültünk, sajnos már a mérkőzés elején kaptunk két gólt, tompák voltunk. Úgy gondolom az első félidőben adtunk nekik egy félidőnyi előnyt, lassan járattuk a labdákat, eladogattuk azokat, nem voltak meg azok a mozgások, amik kellettek volna. Az ellenfél jól szűkítette a területeket, nehéz volt feltörni őket. Érzékeny pont volt az is, hogy Molnár Bencét, Orosz Márkot és Pesuth Simont is elveszítettük, három olyan stabil játékos esett ki a csapatból, akik mindig meghatározók. A második félidőben a csapat megmutatta igazi arcát, rendkívül sokat tettünk azért, hogy visszahozzuk a meccsbe magunkat és akár meg is nyerhettük volna.

Október 30. vasárnap 13:00-kor Pesterzsébeten, a 4. ESMTK otthonában lépünk pályára.

Author: Fejes Loretta