Hátrányból fordított NB3-as csapatunk.

Hideg, szeles, esős időjárásban vette kezdetét vasárnap 14:00-kor a második hazai tavaszi bajnoki mérkőzésünk. Jól kezdtük a találkozót, az első perctől kezünkbe vettük az irányítást.

A 4. percben Zámbori adott be a bal szélről és Vladul lőtt, viszont nem talált kaput. A 7. percben előnybe kerülhetett volna csapatunk, mikor Bata egy cselsorozat után harcolt ki büntetőt. A sértett állt oda a büntetőponthoz, lövésénél viszont a vendégek kapusa megérezte az irányt, így védeni tudott. A 16. percben egy bal oldali támadást vezetett a Monor majd az ősszel még Vásárhelyen futballozó Antman beadása hullott be a hosszúba, ezzel hátrányba kerültünk. A csapatot nem törte meg a kapott gól, inkább feltüzelte és még jobban küzdöttek az egyenlítő találatért. A 18. percben Bata cselezte be magát a 16-oson belülre, de a vendégek szögletre mentettek. A 20. percben egy labdavesztés után a monoriak ugratták ki Agótsot, aki visszapasszolt Haragosnak, lövését Szabó szögletre vágta. A 24. percben Bata került helyzetbe, laposan lőtt, de a vendégek kapusa védeni tudott, majd egy perccel később Shildkraut lőtt mellé. A 35. percben ismét Schildkraut kapott jó labdát, két ember kicselezése után remekül ugratta ki Vladult, aki kapura lőtt, de Bozsó kiütötte a játékszert, a kipattanóra Bata érkezett és bombázott a kapuba. 1-1-es állással vonultunk félidőre. Az 50. percben a tizenhatos sarkáról Zana lőtt kapura lővése fölé szállt, egy perccel később pedig Vladul kísérlete ment a kapu fölé. Az 54. percben Bata és Orosz játszott össze remekül a jobb szélen, majd Orosz lőtt az ötös sarkáról, lövését blokkolták. Az ezt követő szögletet Schildkraut végezte el, az érkező labdát Hunya fejjel továbbította Vladulhoz, aki a kapuba fejelte a játékszert. Az 58. percben Zana indult meg a bal szélen centerezését követően Schildkraut gurított a kapuba. A 86. percben még Hunya előtt adódott egy lehetőség: Szabó Péter beadásánál maradt üresen és lőtt fölé.

Hódmezővásárhelyi FC – Monor 3–1 (1-1).

Gól: Bata (35.), Vladul (54.), Schildkraut (58.), illetve Antman (16.)

NB III Közép csoport 23. forduló.

Hódmezővásárhely, Hódmezővásárhelyi Városi Stadion

300 néző

vezette: Kovács Tamás (Dobos, Varga).

HFC:

Deczki – Schildkraut (Ondrejó 77.), Hunya, Bata (Rabecz 68.), Szabó P., Orosz, Pesuth (Bogdán 68.), Zámbori, Juhász J., Hegedűs (Zana 46.), Vladul (Irmes 68.).

Edző: Antal Krisztián.

Monor:

Bozsó – Bagó, Takács, Agóts (Papp 46., Mlinárcsik 68.), Haragos (Erhardt 57.), Farkas Á., Antman, Knolmár (Kocsis 46.), Hulicsár (Urbin 68.), Juhász Zs., Puskás.

Edző: Kurucsai Milán.

Nyilatkozat: Azért megyünk ki minden nap edzeni, hogy hétvégen győzelmeket szerezzünk, ez a mai napon se volt másképp. A mérkőzés elején sajnos bűntetőt hibáztunk, ami miatt egy kicsit visszaesett a csapat, ennek ellenére volt még egy nagy lehetőségünk, ami kimaradt és ezután még hátrányba is kerültünk. Hatalmas erőket mozgósítottunk, hogy sikerüljön megszerezni az egyenlítő találatot, ez sikerült is még a szünet előtt, emellett az első félidő utolsó negyed órája kifejezetten jól nézett ki, rengeteget járattuk a labdát, nagy dinamikával játszottunk, ez az ellenfelet fárasztotta, viszont a mi önbizalmunkat növelte. A második félidőben pedig sikerült felőrölni a vendégeket, nagyon jól támadtunk le, sokat mozgósítottunk energiában, párharcokban, labdaszerzés után megvoltak azok a területek, ahova be tudtuk játszani a labdákat, illetve a pontrúgásaink most is rendben voltak. Azt gondolom a csapatnak jár a gratuláció, remek társaság van itt, mindenki akarja a sikert, ez viszi őket előre! Ezt a győzelmet az elmúlt hét születésnaposainknak Zámbori Dánielnek, Vaits Marcellnek és Tapiska Gézának ajánljuk, akik közül valaki a pályán, valaki pedig a lelátón tette bele a magáét! Jó érzéssel tölt el, hogy a rossz időjárás ellenére is ennyien kilátogattak a mérkőzésre, köszönjük a támogatást!

Vasárnap 11:00-kor a Paks II. vendégeként lép pályára NB3-as csapatunk.

Author: Fejes Loretta