post

Öt érkező, kilenc távozó a felnőtteknél

Alig két hét múlva megkezdődnek a 2017-18-as szezon NB III-as labdarúgó küzdelmei. A Hódmezővásárhelyi FC komoly edzésekkel és edzőmeccsek sorával készül az újabb megmérettetésre. A gárdánktól kilencen távoztak és hatan érkeztek.

Intenzív edzések és küzdős felkészülési mérkőzések jellemezték a Hódmezővásárhelyi FC számára a július. Az extrém meleg nekünk sem kedvezett, a pihenés azonban nem volt opció, hiszen fiaink azon vannak, hogy megismételjék az elmúlt szezon kiváló eredményét. A feladat azonban nem könnyű, a Közép csoport nem ígérkezik sétagaloppnak.

A csapatnál több távozó és érkező is akad.

A távozó oldalon nyolc játékost említhetünk. Fábián Imre, Szabó Marcell, Fátyol Szilárd, Tóth Imre, Tóth Attila, Nagy András, Babolek Zolán, Orovecz Ádám és Horváth Bence is máshol folytatja a labdarúgást.

Szerencsére azonban az érkező oldalon sem gyenge, több játékos is csatlakozott keretünkhöz.

Faggyas Milán korábban az NB I-et is megjárta, most Kazincbarcikáról teszi át székhelyét Hódmezővásárhelyre, Milán az előrejátékunkat erősítheti, ahogy a Szigetszentmiklóstól érkező Varga Bence is, aki vélhetően augusztus elejétől lesz hadra fogható.

„Bízom benne, hogy a két játékos érkezésével az előrejátékunk sokkal kreatívabb lesz.” – mondta Major László vezetőedző.

Jobb oldalon segítheti a gárdát Szabó Márk, aki régi-új játékosnak tekinthető. Vásárhelyi születésű, a Hódmezővásárhelyi FC-nél pallérozódott korábban, majd Csongrádra igazolt, most onnét tér vissza hozzánk.

Az átellenben lévő oldalon, balról okozhat kellemetlenséget az ellenfélnekLaczkó Dávid, aki Somogy megyéből jön. Az előző szezont a bajnok Balatonlellénél töltötte, ahol 21 gólt szerezve házi gólkirály lett.

Középen pedig az erdélyi származású, német és magyar állampolgársággal rendelkező Thomas Prasler jelenthet segítséget.

Ötödik érkezőként Vaits Viktor nevét érdemes kiemelni, az előző szezonban a megyei élvonalban futballozó játékos a felnőtt kerettel kezdte meg júliusban a felkészülést. Cserekapusként pedig már az előző idényben is a felnőtt csapattal készülő Szatmári Róbert játékára számíthatunk.

„Próbáltunk olyan játékosokat igazolni, akik tudnak gólt rúgni. Az elmúlt meccsek tapasztalatai alapján most viszont a védekezésünk bomlott meg. Bízom benne, hogy a szezonkezdetre sikerül összerakni a csapatot. Nagyon hiányzik még a keretből a sérült Szilágyi és Komáromi András. Ha ők ketten rendben lesznek, akkor azt hiszem, hogy masszív csapatunk lesz. Az viszont biztos, hogy a fejekben rend kell, hogy legyen.” – nyilatkozta a vezetőedzőnk.

Csapatunk augusztus 12-én, szombaton idegenben, a Dunaújváros otthonában kezdi a szezont.