Felhívás sportegyesületek sportolói és szurkolói részére

Napjainkban az egyre terjedő koronavírus-járvány sok-sok sportolót és szurkolót megfoszt egy nagyszerű érzéstől, a közös siker élményétől. A sportolók bizonytalan ideig nélkülözik a nézőközönségük biztatását a versenyek elmaradása miatt. A szurkolók hiányolják kedvenc csapatuk mérkőzéseinek hangulatát, győzelmét.

A járvány megváltoztatta az életünket és terjedésének lassítására a lakosság otthonmaradása a védekezés egyik módja. A kényszerű bezártság lehetőséget ad a sportolók és szurkolóik összefogására a május 7-ig tartó Európai Unió országaiban élő magyar és más kisebbségek helyzetének javításáért folyó aláírás-gyűjtésen.

Ezzel a felhívással sportegyesületek közötti versenyt indítok. Felkérem a sportklubokat, hogy sportolóik és szurkolóik mozgósításával minél több embert (családtag, barát, rokon, ismerős, munkatárs, üzlettárs, sporttárs, … határon innen és túl) biztassanak aláírásra. A határidő lejárta után a sportklubok által május 17-ig közölt létszám adatok alapján alakul ki a sorrend és a győztes erkölcsi sikere: a Legszolidárisabb Egyesület címe. Nemzetközi kapcsolataikat felhasználva az Európai Unió országaiban lévő sportklubokat bevonva – őket is aláírásra felkérve – a szavazatok száma a magyar klub pontjait növeli, egyúttal az adott országban az ottani egyesületek közötti versenybe is beleszámít.

A legalább 7 európai uniós országban összegyűjtött 1 000 000 érvényes szavazat az Európa Tanácsot ha-tározathozatalra kötelezi a közel 50 millió fős kisebbség jogainak biztosítására a 446 millió fős Európai Unióban.

Ez egy olyan nemes vetélkedés, amiben mindenki győztes lesz: azok, akik aláírnak és azok, akikért megmozdul az Európai Unió sportoló és sportszerető közössége.

Honlapcím az aláírások küldéséhez:      https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

Honlapcímek további információkért:   http://nemzetiregiok.eu/

http://www.nationalregions.eu/

Figyelemfelkeltő videofelvétel:

Elektronikus levélcímek a létszámadatok közléséhez:  euszavazatok@freemail.hueucontent@freemail.hu

Az aláírások összesítése alapján jelenleg Magyarország, Románia és Szlovákia teljesítette, sőt túlteljesítette az országok lakosságszáma alapján megállapított küszöbszintet, így az itthoni aláírók mellett nagyon fontos még 4 országban legalább a minimális létszámot elérni. Ezen kívül a hiányzó 732 000 fő elsősorban hazánkból kerülne ki.

A helyzet a rövid határidő miatt nehéz, de a sportolók és szurkolóik már sokszor bebizonyították, hogy összefogással szinte csodákra képesek. Most is ebben bízhatunk.

Közreműködésüket kérve és remélve,

Tisztelettel

 

 

Hudivók Róbert

Nyíregyháza

Nyíregyháza, 2020. április 19.

Author: Szeri Csaba