HFCU12: Az élmezőnyből várjuk a tavaszt

Nehéz, de alapvetően jól sikerült őszi szezonon van túl a HFC U12-es csapata. Antal Krisztián tanítványai a negyedik helyen töltik a telet.

12 mérkőzésen 8 győzelem és 4 vereség – ezzel a mérleggel zárta az őszi szezont a HFC U12-es csapata. Mindez a tabella negyedik helyét jelenti, egyelőre azonos pontszámmal, mint a Szeged-Csanád GA vagy a Szolnok fiataljai – igaz ők kevesebb mérkőzésen vannak túl.

„Pozitívan értékelném a csapatom őszi szereplését, a szezon kezdete előtt a csapatok erősségeit figyelembe véve, úgy gondoltam, hogy a tabella első felében kell lennünk, ezt sikerült is hoznunk. Külön örülök annak, hogy a bajnokság elit csapataival felvettük a versenyt és ott lehetünk az élbolyban velük. A mérkőzések folyamán voltak könnyedebb győzelmek, amikor a folyamatos labdabirtoklásból támadásépítéseket és befejezéseket tudtunk gyakorolni. A most még az erősebb gárdák elleni – pl.: Szeged, Kecskemét, Békéscsaba – mérkőzéseken tapasztalhattuk meg, hogy hova és milyen irányban kell fejlődnünk. Megemlíteném az U11 korosztályunkat, akikkel együtt dolgozva az edzéseken is, illetve a bajnokikon kitűnően helyt álltak azok a gyerekek, akik lehetőséget kaphattak. Mérkőzéseken a srácok jól töltik be az adott posztjaikat, támadásban és védekezésben is jól játszanak együtt. Azt gondolom a fiúkról, hogy mentálisan sokat erősödtek, van bennük egy kis vásárhelyi virtus, ezt az edzések során és a mérkőzéseken mindig bizonyítják, a többségük mindig nyerni akar. A téli felkészülést január 4-re terveztem, heti 4 edzéssel és edzőmérkőzésekkel tarkítva. A képzésnek megfelelően haladva, jól felkészülve, bizakodva várom a tavaszi folytatást, azt gondolom, hogy felülmúlhatjuk az őszi szereplésünket. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok és Boldog Új Esztendőt” – nyilatkozta Antal Krisztián edző.

A tavaszi folytatás kezdődátuma egyelőre még nem pontosan ismert.

Author: Szeri Csaba