Nagy pofonba szaladtunk egy jó ellenfélel szemben

Vasárnap Pesterzsébeten vendégszerepelt NB III-as csapatunk. Nem indult jól a találkozó számunkra hiszen megint gólt kaptunk már a 7. percben. Egy jobb oldalon vezetett támadást egy jó centerezés követte, a kapott labdát pedig Wirth a felsőlécre lőtte, ahonnan Deczki kapujában landolt. A 41. percben elívelt egy labdát a félpálya közelében az ESMTK, a játékszert a 16-oson belülre ment, Deczki ment az érkező labdára egy erzsébeti játékos pedig érezte, hogy közeledik felé a kapusunk és kontakt nélkül elesett a 16-os szélénél. A játékvezető a tizenegyes pontra mutatott, a könnyű síppal befújt büntetőt pedig Molnár János magabiztosan értékesítette. Jól jöttünk ki a félidőre, vezetőedzőnk frissített is a csapaton, az érkezők jól szálltak be. Kezünkbe vettük az irányítást és a 60. percben szépíteni tudtunk: Zabari bedobását követően Bata Kristóf lekészítéséből Barta Norbert rúgott gólt. Ekkor visszajöttünk a meccsbe, egyenlítésre, sőt még akár a fordításra is megvolt az esélyünk, ehelyett érthetetlen módon a 80. percben egy szögletből Turi Dániel fejelt gólt. Ezután a pályán nem folyt összefüggő játék, eséseket fetrengések követték azokat pedig sárgalapos figyelmeztetések, szabadrúgások. A 89. percben egy kezezést követően befújt tizenegyest Slezák váltotta gólra, viszont a büntetőterületre belépő hazai játékosok miatt nem adott meg. Először a játékvezető azt mutatta kapuskirúgással jövünk mi majd újra rúgatta a bűntetőt amit Slezák ismét érvényesített. A 90. Percben egy hazai bedobást követően Lucz lódult meg a szélen, középre passzolt Szűcs Levente elé, ugyan még Hunya belekotort a labdába de az a kapuba gurult. Így lett a vége 5-1-es vereség. Jövő héten pihenő vár a csapatunkra, a Makó FC elleni rangadó következett volna, de visszalépés miatt erre sajnos nem kerül sor. Legközelebb Berkenyére utazunk november 13-án a Bánk-Dalnoki LA vendégeként.

ESMTK–Hódmezővásárhelyi FC 5–1 (2–0)

NB III. Közép csoport, 15. forduló. Budapest, ESMTK Stadion.

Vezette: Takács Ákos (Benkő Róbert, Szilágyi Zsolt).

ESMTK:

Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Lipcsei Á., Márton, Kovács B., Ferkel (Lucz, 62.), Molnár J. (Boda, 83.), Sükösd (Szűcs L., 80.), Slezák, Wirth.

Vezetőedző: Turi Zoltán.

HFC:

Deczki – Orosz M., Hunya, Povázsai, Zabari (Vastag, 80.) – Szabó P. – Pesuth (Fődi, 63.), Schildkraut (Barta, 46.), Hegedűs M. (Kenderesi, 72.), Bata K. – Irmes (Tapiska, 46.).

Vezetőedző: Antal Krisztián.

Gólszerzők: Wirth (7.), Molnár J. (43., 11-esből), Túri D. (80.), Slezák (89., 11-esből), (Szűcs L., 90.), ill. Barta (60.).

Nyilatkozat: Kaptunk egy pofont egy nagyon jó ellenféltől, akik jól használták ki a hibánkat és megérdemelten nyertek. Volt a mérkőzésnek több olyan szakasza amikor esély volt a felzárkozásra, itt vagy mi rontottunk támadásban vagy pedig védekező hibát követtünk el illetve tévedtek a kárunkra! Mindenkitől jobb teljesítményre lesz szükség a Bánk ellen, hogy tudjuk javítani ezt a vereségünket!

Author: Fejes Loretta