A két gól kevés volt a Fradi ellen

Szombat délelőtt a fővárosban, a Ferencvárosi TC II. ellen játszott NB III-as bajnokit a HFC. A tisztes helytállás maximálisan összejött, egy kis szerencsével pedig akár pontot is csenhettünk volna.

Rendkívül nehéz mérkőzésre számíthatott a Hódmezővásárhelyi FC a Fradi II. vendégeként. A fővárosiak bajnokaspiráns együttesnek számítanak az NB III Közép csoportjában, ráadásul az eddigi meccseken a legkevesebb gólt kapták. A találkozó nem is indult tökéletesen, két vásárhelyi hibát is góllal büntetett az ellenfél, ám az első játékrész végén Bata Kristóf büntetőt értékesíthetett. A fordulás után pedig gyorsan visszajött a meccsbe a Vásárhely, hiszen az első percekben Tapiska Géza góllal zárt egy akciót, újra nyitott kérdés volt a pontok sorsa.

Izgalmas küzdelem folyt a pályán, kiegyenlítettebb volt a játék, mindkét csapat előtt adódtak ígéretes lehetőségek. A 60. percben sajnos egy kontrát követően újból a zöld-fehérek vezettek, ám az egyenlítésre még ekkor is nyílt lehetőség, de a helyzeteket nem sikerült gólra váltani, így végül 3-2-re a Ferencváros nyert.

NB III Közép csoport, 13. forduló

Ferencvárosi TC II. – Hódmezővásárhelyi FC 3-2 (2-1)

HFC: Weszelovszky, Zahorán, Huszár, Gyüre, Darida, Gyürki, Bata, Koncz, Tapiska, Katona, Forró
Csere: Kandó, Tóth, Orovecz, Mezei, Bartyik, Sindel, Pleszkán
Edző: Szűcs Róbert

Gólszerzők: Gera, Osagie, Damir illetve Bata, Tapiska

Nyilatkozat: „2-0-ról felállni a Fradi otthonában nem kis teljesítmény. Sajnálom, hogy egy pici koncentráció hiányzott a befejezéseknél. A Fradi pedig azért a Fradi, mert kihasználták a kínálkozó kontrákat. Egy döntetlen mégis igazságosabb lett volna.”

Author: Szeri Csaba